Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Azië

Duiken met manta's bij Nusa Penida

 

Wilt u duiken met mantaroggen? Dan is Bali één van de beste bestemmingen ter wereld. In het zuiden van Bali liggen namelijk de eilanden Nusa Penida, Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Nusa Penida is de meest bekende en de meest populaire duikeiland. De duikstekken Mantapoint en Mantabay staan bekend om de uistekende mogelijkheden voor het spotten van mantaroggen. Mantapoint is de beste optie omdat hier vrijwel het hele jaar door mantaroggen voorkomen. Deze stek wordt ook wel cleaningstation genoemd. De mantaroggen zwemmen over een koraal/berachtigige ronding waar veel kleine visjes leven. Wanneer de manta's overzwemmen dan pikken de kleine visjes de mantaroggen schoon. Er is verder weinig koraal bij deze duikstek en ook veel andere vissen zijn er niet te zien.  De mysterieuze manta's zijn echter wel te spotten wat een unieke ervaring zal zijn. Daarnaast zijn er in de omgeving ook andere duikstekken te vinden met al hun eigen kenmerken en specialiteiten. Denk darbij aan de maanvissen, zeeschildpadden en bijvoorbeeld kleine haaiensoorten.

 

SNP Natuurreizen Indonesië       Aanbieders Indonesië 

SNP Natuurreizen in Indonesië 
FOX Reizen van ANWB Indonesië 
Individuele reizen naar indonesië 
Riksja Indonesie reizen 
Yourway2go - Indonesie 
Reizen naar Azië met Sawadee 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Wildlife & natuur excursie Indonesië


Duiken met mantaroggen

In het zuiden van Bali liggen de eilanden Nusa Penida, Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Nusa Penida is de meest bekende en de meest populaire duikeiland. Nusa Penida is vooral bekend om het duiken met mantaroggen en maanvissen. De duikstekken Mantapoint en Mantabay zijn voor mantaroggen erg goede duikstekken. Tijdens de maanden augustus tot oktober is de beste tijd voor maanvissen. Mola Mola of zonnevissen worden deze ook wel genoemd. Nusa Penida en Nusa Lembongan bieden de beste duikstekken om de maanvis te spotten. Voor veel duikstekken is wel ervaring vereist. Dat komt omdat er regelmatig veel stroming staat waardoor er driftduiken gemaakt moet worden. Om te kunnen duiken bij deze eilanden kan men op verschillende plaatsen verblijven zoals bijvoorbeeld Denpasar, Kuta of Sanur. 


Beste reisperiode: augustus tot oktober voor de maanvis, De mantaroggen komen bij Nusa Penida het hele jaar door voor.

Beste bestemming: Sanur, Padang bai en andere bestemmingen in het zuidwesten van Bali om te verblijven. Vanuit de havens kunt u dan de duikstekken rondom Nusa Penida bezoeken, Mantapoint is dé duikstek om te duiken met mantaroggen.

Welke diersoorten: Mantarog, maanvissen, haaien en vele verschillende soorten vissen.

Meer informatie: Duikexcursies en snorkeltours Nusa Penida Duiken met maanvissen

Duiken en snorkelen is op Bali een populaire activiteit. Dat is ook niet gek als je bedenkt wat voor zeedieren er rondom Bali leven. Er zijn vele duikstekken rondom Bali waar u van alles tegen kunt komen. Denk daarbij aan schildpadden, mola mola's en verschillende soorten roggen waaronder de mantarog. Mola mola's staan ook bekend onder de naam maanvissen of zonvissen. Deze maanvissen houden van stroming en kouder zeewater. Af en toe komen de maanvissen naar de grens tussen koud en warmer zeewater. Bij de meeste duikstekken waar deze maanvissen te spotten zijn staan dus vaak een sterkere stroming. 

Beste bestemming: Nusa Lembongan met crystal bay, (Mola) Manta Point en Manta Bay bij Nusa Penida voor de Mantarog

Beste reisperiode: Augustus tot Oktober voor de Maanvis, Mola Mola. Voor de Mantarog kunt u het gehele jaar naar Bali.

Meer informatie: Duikexcursies en snorkeltours Nusa Penida Meer informatie over Indonesië

Dieren in Indonesië
Rondreizen door Indonesië 
Reisgidsen van Sumatra en Kalimantan

Orang-oetan in Bukit Lawang
Orang-oetan in Kalimantan
Komodovaraan bij Komodo nationaal park
Duiken en snorkelen bij Bali
Duiken met manta's bij Nusa Penida
Dolfijnen bij Lovina
Vrijwilligerswerk met Orang-oetans 
Flora en Fauna van Indonesië

Beste reisperiode en klimaat van Indonesië

  Indonesie reizen 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.