Follow & share
       
Azië

Orang Oetan in Bukit Lawang

 

Wilt u Orang-oetans spotten in het wild? Dan is Indonesië samen met maleisië dé bestemming voor u. Orang-oetans worden in Indonesië beschermd en komen nog voor in verschillende natuurgebieden. Zo is Bukit Lawang een van de betere bestemmingen om op zoek te gaan naar Orang-oetans. Bukit Lawang ligt in het noorden van Sumatra en is gelegen aan de rand van het Gunung Leuser National Park. Vanuit Bukit Lawang kunt het nationale park bezoeken om op zoek te gaan naar de Sumatraanse orang-oetans en andere bijzondere diersoorten. Ook kunt u hier het rehabilitatiecentrum van Bohorok bezoeken waar wilde dieren eventueel worden opgevangen. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over Orang-oetans bij Bukit Lawang op een rij gezet:

 

SNP Natuurreizen Indonesië       Aanbieders Indonesië 

SNP Natuurreizen in Indonesië 
FOX Reizen van ANWB Indonesië 
Tenzing Travel - Indonesië 
Indonesië met NRV Holiday 
Voordelige vliegtickets Indonesië  
Individuele reizen naar indonesië 
Riksja Indonesie reizen 
Sundowner - Wildlife reizen 
Yourway2go - Indonesie  
Vrijwilligerswerk in buitenland 


Orang-oetans op Sumatra informatie

Orang-oetans zijn erg zeldzaam en komen in het wild alleen in Maleisië en in Indonesië voor. Dit zijn dan ook de landen waar je Orang-oetans in het wild kan spotten. Zo kan men op zoek naar Orang-oetans op het eiland Borneo en het Indonesische Sumatra. Het eiland Borneo is verdeeld in 2 delen. Namelijk een deel van Maleisië en een deel van Indonesië. In beide delen worden tours aangeboden waarmee je op zoek kan gaan naar Orang-oetans en ander wildlife in de Jungle van Borneo. In Indonesië komt op het eiland Sumatra nog de Sumatraanse Orang-oetan voor. De Sumatraanse Orang-oetan komt alleen nog in het noordwesten van Sumatra voor. Ook hier worden jungletours aangeboden. In beide gebieden zijn er verschillende opvangcentrums voor Orang-oetans te vinden. Door een bezoek aan deze opvangcentrums steun je de opvangcentrums. Ook is het mogelijk om een Orang-oetan te adopteren.
Orang-oetan spotten bij Bukit Lawang 

Wanneer je in Indonesië op het deel Sumatra op zoek gaat naar de Orang-oetan dan kun je dit vaak combineren met een meerdaagse tour. Je verblijft dan in een van de hutjes midden in de Jungle. Bukit Lawang ligt aan de rand van Gunung Leuser National Park wat een UNESCO World Heritage Site is. Vanuit Bukit Lawang kunt u met een gids het park bezoeken. Ook kunt u een kijkje nemen bij de rivier Bohorok.Beste bestemming 

De beste bestemming om uw zoektocht te beginnen is Bukit Lawang. Hier vindt u verschillende accommodaties en kunt u verschillende excursies regelen. Deze excursies verschillen van een halve dag tot een excursie van enkele dagen met verschillende verblijfplaatsen in de jungle van Indonesië. Ook het rehabilitatiecentrum van Bohorok in Bukit Lawang kunt u bezoeken.
Beste reiperiode

De beste reisperiode om op Sumatra bij Bukit lawang op zoek te gaan naar Orang-oetans zijn de maanden mei tot september. 
Meer informatie

Wilt u meer informatie over Orang-oetans, excursies en de natuur van noord-Sumatra? Kijk dan eens op Riksjatravel.nl of Bukitlawang.com.Meer informatie over Indonesië

Dieren in Indonesië
Rondreizen door Indonesië 
Reisgidsen van Sumatra en Kalimantan
Orang-oetan in Bukit Lawang
Orang-oetan in Kalimantan
Komodovaraan bij Komodo nationaal park
Duiken en snorkelen bij Bali
Duiken met manta's bij Nusa Penida
Dolfijnen bij Lovina
Vrijwilligerswerk met Orang-oetans 
Flora en Fauna van Indonesië
Beste reisperiode en klimaat van Indonesië

 Indonesie reizen Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.