Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika

Flora en Fauna van Mauritius

 

Ga je op vakantie naar de eilanden van Mauritius en wil je meer informatie over de flora en fauna van Mauritius? Dan ben je hier op de juiste bestemming. Naast de beste plaatsen om dieren in Mauritius te spotten lees je hier juist de algemene informatie over de flora en fauna van Mauritius. Mauritius is wat de fauna betreft vooral bekend vanwege de Dodo. De Dodo was een loopvogel en was makkelijk te vangen met als gevolg dat het dier snel was uitgestorven. Omdat Mauritius vrij geïsoleerd ligt kent het een beperkt aantal dier- en plantensoorten, waarvan er echter wel veel alleen hier voorkomen. Ook de Indische oceaan en de koraalriffen rondom Mauritius zorgen voor veel leven zoals walvissen, dolfijnen, zeeschildpadden, vele soorten vissen en ander leven rondom het koraal. Rondreizen door Kenia | FOX.nl       Aanbieders Mauritius 

FOX reizen naar Mauritius 
Droomreizen naar Afrika 
Reisgidsen Mauritius 
Natuur vrijwilligerswerk Mauritius 
Reizen naar Afrika Sawadee 
Wildlife & natuurreizen Afrika 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Safari's & excursies Mauritius 

Flora van Mauritius

Tot de Republiek Mauritius behoren de eilanden Mauritius, Rodrigues, Agalega-eilanden en de Cargados Carajos en zijn samen slechts 71 km² groot. Het eiland heeft een smalle kuststrook met langgerekte stranden. Daarachter bevindt zich oprijzend laaggebergte. De hoogste top ligt in het zuidwesten en is 828 meter. Centraal op het eiland ligt een plateau van ruim 600 meter hoogte, gevormd door kraters en lava en ander vulkanisch gesteente. De vulkanen zijn trouwens al lang geleden uitgewerkt. Ook bevinden zich in het binnenland een aantal meren, enkele rivieren en watervallen. Bijna het hele eiland is omgeven door een koraalrif. Vroeger had Mauritius heel veel dicht bos, maar nu beslaat dat nog maar ruim 20% van de oppervlakte.

De tambalakokboom ook wel de "dodoboom" genoemd is een boom die enkel op het eiland Mauritius voorkomt. Deze boom was bijna uitgestorven. In 1973 waren er waarschijnlijk nog maar 13 bomen van deze soort. Inmiddels zijn met programma's het bestaan van deze boom weer even gered.

Black River Gorges National Park is hét nationale park van Mauritius en staat bekend om de zeldzame bomen en andere planten die in het natuurgebied voorkomen.. 
Fauna van Mauritius

Omdat Mauritius vrij geïsoleerd ligt kent het een beperkt aantal dier- en plantensoorten, waarvan er echter wel veel alleen hier voorkomen. Zo leeft er op het eiland Mauritius de uiterst zeldzame mauritiusduif en de mauritiustorenvalk. 

Er zijn in het verleden meerdere uitheemse diersoorten op het eiland uitgezet, waaronder rattenmuizenmangoesten, het Javaans hert en de Java-aap. Deze hebben een negatieve invloed gehad op het lokale ecosysteem. Er worden meerdere pogingen gedaan om deze uitheemse soorten terug te dringen en om de inheemse soorten te beschermen.

Op het eiland Rodrigues leefde vroeger de aan de dodo verwante Rodriguessolitaire, maar die stierf uit in de achttiende eeuw. In die periode stierven ook nog andere vogelsoorten op Rodrigues uit, waaronder de Rodriguesspreeuw en de Rodriguespapegaai.
Meer informatie

Wil je meer informatie over de flora en fauna van Mauritius? Neem dan eens een kijkje op de website van Wikipedia of op een van de volgende websitesmet informatie over Mauritius:

Landenweb - Mauritius 
Meer informatie over Mauritius

Dieren in Mauritius 
Kaarten en gidsen van Mauritius

Walvissen bij Mauritius
Zwemmen met dolfijnen bij Mauritius
Duiken en snorkelen bij Mauritius
Reuzen landschildpadden van Rodrigues
Vrijwilligerswerk met walvissen en dolfijnen 
Flora en Fauna van Mauritius

Beste reisperiode en klimaat van Mauritius 

  Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife vrijwilligerswerk

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.