Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika

Flora en Fauna van Namibië

 

Ga je binnenkort een mooie reis maken naar Namibië en wil je weten welke diersoorten en plantensoorten in Namibië voorkomen? Dan ben je hier op de juiste bestemming. Naast de beste spotplaatsen voor wildlife in Namibië bieden wij ook informatie aan over de flora en fauna van Namibië. Namibië heeft een typische flora en fauna dat wordt bepaald door de landschappen, de ligging en het klimaat. De meest bekende plant van Namibië is de Welwitschia mirabilis die heel langzaam groeid en heel oud kan worden. Verder staat Namibië erg bekend om de woestijn olifanten, de jachtluipaard, de zeehonden, de dolfijnen, de walvissen en de verschillende antilopen en gazellen. Op het land zijn veel dieren te vinden die zich hebben aangepast aan het landschap van Namibië. Daarmee heeft Namibië dus een unieke flora en fauna die je als natuurliefhebber niet mag missen. Kies uit devolgende mogelijkheden voor meer informatie over de planten en dieren van Namibië:Rondreizen door Kenia | FOX.nl       Aanbieders Namibië

SNP Natuurreizen in Namibië 
Droomreizen naar Afrika  
Namibië bouwstenen 
Wildlife & natuurreizen Afrika
Camper huren Afrika 
Privéreizen Namibië 
Reizen naar Afrika Sawadee 
Safari's & excursies Namibië 

Flora van Namibië

De meest opzienbare flora van Namibië is de Welwitschia mirabilis. Welwitschia mirabilis is een naaktzadige plantensoort. De plant komt oorspronkelijk enkel voor in de kuststreken van Angola en Namibië. Gemiddeld worden de planten zo'n 500 tot 600 jaar oud, maar van sommige exemplaren is bekend dat ze wel 2000 jaar oud zijn. Aangezien de planten heel langzaam groeien is de plant erg zeldzaam. 

In Namibië komen meer dan 100 soorten bomen voor, waarvan de Acacia erioloba, de Faidherbia albida, de mopane, de Terminalia, de marula, de reusachtige vijg en de Afrikaanse baobab de meest bekende zijn. De nationale boom van namibië is de kokerboom omdat de San de takken van de plant gebruiken om pijlen mee te maken. Het Okavango-gebied is de thuisbasis van moerasgras, papyrus en waterlelies. Er zijn ook gebieden bedekt met savanne, met name in het Etosha nationaal park. Ten slotte is Euphorbia Damarana een
 wijdverspreide struik in Namibië die uiterst giftig sap produceert. Dit sap werd door de Bosjesmannen gebruikt om hun pijlen mee te vergiftigen.Fauna van Namibië

De inheemse fauna van Namibië heeft tussen het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw veel te lijden gehad van de grootwild jachten. Toch zijn er verschillende nationale parken waar de dieren worden beschermd. In Namibië komen verschillende soorten grote zoogdieren voor zoals de giraf in het Hobatere reserve aan de rand van het Etosha nationaal park. De jachtluipaard is in Namibië nog steeds wijdverspreid en zijn vooral te vinden in het gebied van het Waterberg-plateau.. Er zijn ook tal van kleine carnivoren, zoals wilde katten, genets, stokstaartjes, jakhalzen en mellivoren. Antilopen en gazellen zijn in overvloed aanwezig. Zelfs buiten beschermde natuurgebieden. Een van de meest voorkomende zijn de gemsbock, de springbok, de major kudu en de impala. Andere herbivoren zijn giraffen, zebra's, wrattenzwijnen en olifanten. De woestijnolifanten zijn erg bekend vanwege het feit dat de olifanten zijn aangepast aan de omgeving van Namibië. Na een bijna volledige verdwijning heeft men de witte neushoorns opnieuw geïntroduceerd in het Etosha nationaal park met uitstekende resultaten. In het Damaraland zijn er ook enkele zwarte neushoorns. De oritteropo is ook aanwezig in Namibië.

Langs de kusten is er een rijk ecosysteem met veel zeezoogdieren, waaronder verschillende soorten dolfijnen. Vanuit Walvisbaai noordwaarts zijn er veel zeehondenkolonies te vinden, waarvan Cape Cross de bekendste is.

In Namibië komen ook verschillende soorten r
eptielen voor, waaronder gehoornde adders, twee soorten mamba en andere slangen. Andere reptielen zijn onder andere de Aspsaura Achietae hagedissen die van het ene been naar het andere bewegen, bijna zonder de grond te raken omdat de woestijngrond zo heet is.

Vogelsoorten die in namibië voorkomen zijn onder andere pelikanen, de leeuwerik, verschillende soorten papegaaien, uilen, de Afrikaanse zeearend en de stern.
Meer informatie


Wil je meer informatie over de flora en fauna van Namibië? Neem dan eens een kijkje op de website van Wikipedia of op een van de volgende websites met informatie over Namibië:

Landenweb - NamibiëMeer informatie over Namibië


Dieren in Namibië
Rondreizen door Namibië 
Kaarten en Gidsen van Namibië

Dolfijnen en walvissen bij Walvis bay
Zeerobben bij Cape Cross Seal Reserve
Nationale parken van Namibië
Vrijwilligerswerk met dieren in Namibië 
Flora en Fauna van Namibië

Beste reisperiode en klimaat van Namibië

 
Namibie reizen 

 

 

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife vrijwilligerswerk

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.