Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika

Gorilla's in Oeganda

 

Wilt u berggorilla's spotten in Oeganda? Dan is Oeganda een van de beste bestemmingen in de wereld om te bezoeken. De berggorilla's komen maar in een paar landen voor, waaronder dus Oeganda. Om in Oeganda berggorilla's te spottem moet u naar het zuiden van Oeganda reizen. Hier kunt u het Bwindi Impenetrable Forest en Mgahinga Gorilla nationaal park bezoeken. Om de gorilla's te mogen bezoeken heeft u echter wel een Gorillapermit en een bijbehorende excursie nodig. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over het spotten van berggorilla's in Oeganda. Kies uit de volgende mogelijkheden:Rondreizen door Kenia | FOX.nl      Aanbieders Oeganda

Wildlife & natuurreizen Oeganda
Met Dagboek Reizen naar Oeganda
Reizen naar Uganda Sawadee 
SNP Natuurreizen in Uganda 
Reisgidsen Oeganda 
Reizen naar Afrika Sawadee 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Safari's & excursies Oeganda
Berggorillas in Oeganda informatie

Oeganda is een land met een beeldschone natuur en biedt uitstekende mogelijkheden om dieren in het wild te spotten. Het zijn echter de uiterst zeldzame berggorilla's dat Oeganda tot een topbestemming maakt. In het uiterste zuid-westen van Oeganda leven op de dag van vandaag nog steeds berggorilla's in het wild. Deze berggorilla's leven in verschillende groepen en zijn verspreidt over 2 gebiden. Ze komen namelijk in Oeganda voor in het Bwindi Impenetrable Forest en Mgahinga Gorilla Nationaal Park. Bij het Mgahinga Gorilla Nationaal Park heb je minder kans op de gorilla's omdat deze vaak de grens over steken naar Rwanda of Congo. Het park is gelegen op de noordelijke hellingen van de Virunga vulkanen en grenst in het zuiden met Rwanda en in het westen met Congo.. Het is dus altijd maar afwachten waar de gorilla's precies zijn, al worden de gorilla's nouwlettend door parkwachters in de gaten gehouden. In Oeganda zijn maar enkele groepen gorilla's die door toeristen mogen worden bezocht. Om een tour te boeken heb je echter te maken met verschillende regels. Zo is het bijvoorbeeld nodig om gorillapermits te kopen. Door het gebruik van deze permits heeft de regering zicht op het aantal toeristen dat de gorilla's gaat bezoeken. Dat betekend dus wel dat je ruim op tijd moet zijn met het aanschaffen van deze permits en de gorillatour. Zo is het verstandig om dat een half jaar van te voren al te doen. Vooral tijdens de drukke maanden januari, juli, augustus, september en december is het lastig om gorillapermits te krijgen. De berggorilla's leven in een afgelegen gebied in de bergen. Voor veel mensen is het een lastige klim, maar dat maakt de uiteindelijke ontmoeting met gorilla's alleen maar mooier. Hou er verder ook rekening mee dat een tour naar de Berggorilla's ongeveer 450 euro is. Deze hoge prijs voorkomt dat het gebied overlopen wordt door toeristen. Toch blijft het natuurlijk veel geld voor een tour van 1 dag.Welke diersoorten

Tijdrens de gorillaexcursies in Oeganda gaat het natuurlijk allemaal om de berggorilla's. Tijdens de wandeling richting het leefgebied heeft u ongetwijfelt kans om ook andere diersoorten te spotten.
Beste reisperiode

De beste reisperiode zijn de droge maanden januari, februari, juni en juli. Dit is tevens ook de drukste periode van Oeganda. Gorillapermits zijn dan moeilijker te verkrijgen en dienen ver van te voren al aangevraagd te worden.
Beste bestemming

De parken Bwindi Impenetrable Forest en Mgahinga Gorilla Nationaal Park zijn de beste natuurgebieden om op zoek te gaan naar berggorilla's. Deze gebieden liggen in het uiterste zuiden van Oeganda tegen de grens aan van Rwanda en Congo.
Meer informatie

Wilt u meer informatie over Oeganda, de wildlife, de berggorilla's en de verschillende excursies? Kijk dan voor excursies op de volgende websites: Safari's & excursies Oeganda en  Ugandawildlife.org.
Meer informatie over Oeganda

Dieren in Oeganda
Rondreizen door Oeganda 
Kaarten en gidsen van Oeganda

Gorilla's in Oeganda
Leeuwen in bomen bij Queen Elizabeth Nationaal park
Nationale parken van Oeganda 
Flora en Fauna van Oeganda

Beste reisperiode en klimaat van Oeganda

  
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.