Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Schildpad spotten bij Zakynthos

 

Vrij onbekend in Griekenland is de mogelijkheid om schildpadden te spotten. Rondom het eiland Zakynthos is het mogelijk om de Caretta-caretta schildpad te zien zwemmen. Deze Caretta-caretta schildpad wordt al tientallen jaren bedreigd met uitsterven. Door bescherming en goede voorlichting lukt het echter om de schildpadden te behouden. Er zijn op Zakynthos verschillende mogelijkheden om de schildpadden te spotten. Zo zijn er diverse tours te boeken. Ook is het mogelijk om op eigen houtje verschillende stranden te bezoeken. Met een beetje geluk komt u tijdens het snorkelen een schildpad tegen. Voor schildpadden spotten bij Zakynthos heeft SpottingWildlife de volgende informatie op een rij gezet:
Schildpadden       Aanbieders Griekenland

SNP Natuurreizen in Griekenland 
TUI - Zakynthos reizen   
Reisgidsen Griekenland 
Vakantiewoningen Griekenland 
Pharos Reizen van ANWB 
Wildlife & natuurreizen wereldwijd 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken 
Natuurlijk Reizen.nl 
Natuur excursies & tours Griekenland 


Schildpadden spotten bij Zakynthos

Zakynthos is op de dag van vandaag erg bekend om de schildpadden die bij verschillende stranden te spotten zijn. Het gaat hier om de onechte Karetschildpad (Caretta Caretta) die in het engels Loggerhead wordt genoemd. Tijdens de de maanden half mei tot half oktober is de kans het grootst om een schildpad bij Zakynthos te zien. Vanaf eind mei tot begin augustus zijn de aantallen schildpadden het grootst. Rond deze tijd komen de meeste schildpadden de stranden op om eieren te leggen. Het belangrijkste strand voor de schildpadden ligt in de baai van Laganas dat op de dag van vandaag een nationaal park is. Tijdens de juiste maanden is de kans groot dat u een schildpad ziet zwemmen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Vanaf het eiland is het mogelijk om excursies te boeken. U gaat dan met een boot de zee op op zoek naar schildpadden en andere dieren. Ook is het mogelijk om zelf op zoek te gaan naar schildpadden. Er  zijn verschillende stranden waar gesnorkeld en gedoken mag worden.

Welke dieren:
 Caretta-caretta schildpad

Beste tijd: 
half mei tot half oktober. De meeste activiteiten rondom de schildpadden ligt in de maanden mei, juni en juli. Tot half oktober worden schildpadden geboren. De meeste eieren komen uit in de maand september.

Beste plaatsen:
 Lagna's bay. Op het eiland Marathonissi bij Zakynthos zijn vele schildpaddennesten te vinden. Een grote kans dus dat je daar een schilpad tegenkomt. Ook in het water in de buurt van Laganas, Agios Sostis en Gerekas zijn er regelmatig schildpadden te zien.

Spotkans:
redelijk groot 

Meer informatie:
Een reis naar Zakynthos is gemakkelijk zelf te regelen via bijvoorbeeld Zakynthos van Tui.nl of Zakynthos vakantie van het WorldTicketCenter. Vervolgens kunt u op bestemming leuke schildpaddenexcursies regelen. Ook kun je alvast een leuke excursie of tour via Getyourguide.nl reserveren.Schildpadden beschermen

In Griekenland zijn er meerdere stranden bij verschillende eilanden die erg belangrijk zijn voor de Caretta-caretta schildpad. Op de dag van vandaag is de Caretta-caretta schildpad in de Middelandse zee een unieke diersoort. Een organisatie in Griekenland probeert de schildpadden te beschermen. Zo houden zij de stranden van de schildpadden in de gaten en zorgen zij ervoor dat het leggen van eieren goed en veilig verloopt. Elk jaar wordt dit proces ondersteund door vrijwilligers uit verschillende landen. Ook jij zou kunnen helpen. Lees hier meer over vrijwilligerswerk in Griekenland.Meer informatie over Griekenland

Dieren in Griekenland
Rondreizen door Griekenland 
Vakantiehuisjes in de natuur van Griekenland
Natuurgidsen Zakynthos en Lesbos
Schildpadden bij Zakynthos
Snorkelen en duiken bij Zakynthos
Vrijwilligerswerk in Griekenland
Vrijwilligerswerk met schildpadden op Zakynthos
Vogels spotten in Lesbos
Vlinders spotten in Griekenland
Flora en Fauna van Griekenland
Beste reisperiode en klimaat van Griekenland

 

 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.