Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika

Flora en Fauna van Malawi

 

Op zoek naar informatie over de flora en fauna van Malawi? Dan ben je hier op de juiste bestemming. De flora en fauna is Afrikaans en wordt door een groot deel beinvloed door het Malwaimeer. Malawi is een redelijk smal, maar wel langgerekt land. De lengte van het land is ruim 800 kilometer. Terwijl de breedte tussen de 80 en de 160 kilometer varieert . In het noord-oosten van Malawi vinden wij het bekende Malawimeer. Het Malawimeer neemt ongeveer een vijfde deel van de totale oppervlakte van Malawi in beslag en heeft dus een grote invloed op de rest van het land. Het water kan erg helder zijn waardoor het geliefd is bij duikers en snorkelaars. Verder kent malawi verschillende ecoregio's met verschillende soorten planten en dieren. Lees hier meer over de flora en fauna van Malawi:

 

SNP Vogelreizen       Aanbieders Malawi 

Reisgidsen Malawi 
Droomreizen naar Afrika 
SNP Natuurreizen naar Afrika 
Vrijwilligerswerk in Afrika 
Reizen naar Afrika Sawadee 
Wildlife & natuurreizen Afrika 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Safari's & excursies Afrika
 


 

 

Flora van Malawi 

De natuur van malawi bestaat voor een groot deel uit savanne met verschillende laaggroei zoals struiken en diverse grassoorten. Veel van het bos in Malawi is gekapt om plaats te maken voor landbouwgrond. Het bos van Mopane was bijvoorbeeld in het verleden overvloedig aanwezig, maar er zijn nog maar enkele plekken over. De hoogvlakten zijn bedekt met lage grassen, heides en heidevelden. Hier komen ook veel bloeiende planten voor die vooral bloeien na het regenseizoen. Moerassen zijn te vinden in de Shire-vallei en rond het Chilwa-meer. Wilde dadelpalmen groeien in sommige hooglandgebieden en in de buurt van de Shire River en raffia-palmen zijn te vinden in de buurt van hooggelegen beekjes en komen vaak voor in het Nkhotakota Wildlife Reserve. Daarnaast staat Malawi vooral bekend om de vele orchideeën en ook gladiolen komen er veel voor. Ze komen het meest voor in Nyika National Park en groeien op de omliggende bergen. Rond de grote meren en andere waterrijke gebieden komen veel moerassen voor. Tijdens het regenseizoen is er ook sprake van overstroomd grasland met moerasvegetatie. Er zijn in Malawi vijf nationale parken, vier natuur- en wildreservaten en twee andere beschermde gebieden in Malawi.
Fauna van Malawi 

Diersoorten die in Malawi voorkomen, zoals de grotere zoogdieren zijn onder andere olifanten, nijlpaarden, grote katten, apen, vleermuizen en een grote verscheidenheid aan vogels. De vogelsoorten die in Malawi leven zijn bijvoorbeeld verschillende soorten roofvogels, papegaaien, valken, watervogels, grote steltlopers, uilen en zangvogels.

Het Lake Malawi is beschreven als een van de rijkste meervisfauna's ter wereld. Er zijn dan ook heel wat verschillende dieren geteld met ongeveer 200 soorten zoogdieren, 650 vogelsoorten en meer dan 30 soorten weekdieren. Meer informatie


Naast de informatie over de flora en fauna van Malawi zijn er op het web meer websites met handige informatie over Malawi te vinden:

Landenweb - MalawiMeer informatie over Malawi

Dieren in Malawi
Rondreizen door Malawi 
Kaarten en gidsen van Malawi
Vogels in Malawi
Duiken en snorkelen in Malawi 
Flora en Fauna van Malawi
Beste reisperiode en klimaat van Malawi

Tenzing Travel 


Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife vrijwilligerswerk

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.