Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika

Vogels in Malawi

 

Wilt u naar een unieke bestemming om vogels te spotten? Malawi een unieke bestemming voor vogelspotters. Dat komt onder andere door het Malwaimeer. Het Malwaimeer heeft een breedte van 75 kilometer en een lengte van 580 kilometer. Elk gebied van dit meer heeft zo zijn eigen kenmerken. Zo kunt u in het noorden op zoek naar visarenden. Naast het Malwaimeer kunt u ook het zuiden van Malawi bezoeken dat bekend staat om de groene gebieden. Vooral de grote verschillen in de landschappen van Malawi zorgen voor verschillende leefomgevingen voor vogels. Zo kunt u in Malawi op zoek naar Afrikaanse visarenden, ooievaars, ijsvogels en vele andere soorten vogels. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over vogels spotten in Malawi op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

SNP Vogelreizen       Aanbieders Malawi 

Reisgidsen Malawi 
Droomreizen naar Afrika 
SNP Natuurreizen naar Afrika 
Vrijwilligerswerk in Afrika 
Reizen naar Afrika Sawadee 
Wildlife & natuurreizen Afrika 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Safari's & excursies Afrika 


 

 

Vogels in Malawi informatie

Vogels spotten in Malawi is na het bijzondere grote meer wel de beste reden om naar Malawi te reizen. Malawi heeft een unieke vogelpopulatie. Zo zouden er 650 verschillende soorten vogels geteld zijn. Dat zijn er bijvoorbeeld 350 meer dan in Madagaskar. Het landschap van Malawi dat mede door de rivieren, de bergen en het meer erg variërend is zorgt voor een prima leefgebied voor vele soorten vogels. Ook de ligging van het land vlakbij de Evenaar helpt een handje. Dat zorgt voor veel vogels het hele jaar door voor prima temperaturen. De beste maanden om vogels in Malawi te spotten zijn de maanden november, december, januari en februari. Verschillende vogelsoorten starten dan namelijk met de bouw van nesten. De vogels zijn dan erg actief, waardoor ze beter te spotten zijn. Welke diersoorten

In Malawi zijn er in totaal 
650 verschillende soorten vogels geteld. Van de 650 verschillende vogelsoorten is er ongeveer 10 procent niet gezien in andere delen van het zuiden van Afrika. Iets meer dan tachtig procent van de geregistreerde soorten broeden in Malwai. De andere soorten zijn trekvogels die voornamelijk uit Europa komen en een klein aantal uit Azië. Geleifde soorten zijn onder andere de Afrikaanse visarend, de reuze Marabou ooievaar, ijsvogels, bijeneters, kraanvogels, aalscholver, ganzen en vele andere soorten.
Beste bestemmingen

In Malawi zijn er wel meer dan 35 uitstekende bestemmingen te noemen als het gaat om het spotten van vogels. Bekende spotbestemmingen voor vogels in Malawi zijn onder andere Miombo woodlands, Viphya Plateau, Nyika Plateau nationaal park, Senga Bay wetlands, Liwonde nationaal park, Zomba Plateau, Thyolo Mountain en de Lilongwe Sanctuar.
Beste reisperiode

De maanden december, januari en februari worden gezien als goede vogelspotmaanden. Vele soorten vogels zijn tijdens deze maanden in de weer om een nest te bouwen. Ze zijn dus erg actief waardoor de vogels makkelijker te spotten zijn. Als zijn de andere maanden ook prima maanden voor het spotten van Wildlife.
Meer informatie

Wilt u meer informatie over vogels spotten in Malawi? Kijk voor een uitgebreide beschrijving van vele bestemmingen, vogelsoorten en spotplaatsen op de website van Malawi TourismMeer informatie over Malawi

Dieren in Malawi
Rondreizen door Malawi 
Kaarten en gidsen van Malawi
Vogels in Malawi
Duiken en snorkelen in Malawi 
Flora en Fauna van Malawi
Beste reisperiode en klimaat van Malawi


Rondreizen door Zuid-Afrika | FOX.nl 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.