Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika

Nationale Parken in Zimbabwe

 

Wilt u dieren spotten in de nationale parken van Zimbabwe. Dan heeft u de keuze uit verschillende nationale parken waar veel Afrikaanse dieren leven. Denk daarbij aan buffels, olifanten, luipaarden, leeuwen, neushoorns, antilopen en bijvoorbeeld zebrapaarden. Ook is Zimbabwe een prima bestemming om wilde honden in het wild te spotten. Vooral Mana pools nationaal park en Hwange nationaal park zijn voor wilde honden een zeer bekende bestemming. In Zimbabwe leven meer dan 100 dieren en meer dan 400 vogelsoorten. Daarnaast zijn ook de landschappen van Zimbabwe erg mooi met veel groen en waterrijke gebieden. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over de nationale parken van Zimbabwe op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

 

FOX rondreizen door Zuid-Afrika       Aanbieders Zimbabwe 

Met Dagboek Reizen naar Zimbabwe 
Reisgidsen Zimbabwe  
Camper huren Afrika 
SNP Natuurreizen naar Afrika 
Reizen naar Afrika Sawadee 
Wildlife & natuurreizen Afrika 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Safari's & excursies Zimbabwe

Nationale parken van Zimbabwe informatie

Het hele jaar door kun je in de nationale parken van Zimbabwe op zoek naar wilde dieren. De droge periode is het gemakkelijkst om dieren te spotten, terwijl de regenperiode weer juist mooi kan zijn. Ook voor vogelspotters is dat een goede tijd. Dieren spotten in Zimbabwe betekend oog in oog staan met antilopen, zebra's en giraffen. Ook heb je een goede kans om de Big 5 te spotten, waaronder de buffel, de olifant, de luipaard, leeuwen en zelfs neushoorns. Er zijn in Zimbabwe verschillende manieren om de wildparken te verkennen. De gemakkelijkste manier is om op zoek te gaan naar dieren met behulp van een auto. Veel spannender is het om lopend dieren te spotten tijdens een walksafari. 

De belangrijkste natuurgebieden van Zimbabwe worden onder toezicht gehouden van de 'Zimbabwe Parks and Wildlife Management Authority'. Hieronder vallen 10 nationale parken, negen recreatieparken, vier botanische tuinen, vier safari gebieden, en drie natuurheiligdommen. Deze gebieden, parken en monumenten hebben gezamelijk een grootte van ongeveer 47.000 km2. Dat is ongeveer 12,5% van de totale oppervlakte van Zimbabwe. Op onderstaande website van 'Zimbabwe Parks and Wildlife Management Authority' staan alle natuurgebieden beschreven.
Welke diersoorten

Dieren die u in de nationale parken van Zimbabwe tegen kunt komen zijn onder andere buffels, olifanten, luipaarden, leeuwen, neushoorns, antilopen, zebra's, giraffen en zeldzame wilde honden.
Beste reisperiode

In Zimbabwe kun je vrijwel het hele jaar door de wildlifeparken bezoeken. De maanden juni, juli, augustus en sptember gelden als het droge seizoen. Oktober is ook erg droog, maar ook erg warm. Deze periode is het makkelijkst om veel dieren te spotten. Veel dieren komen naar het aanwezige water en er is minder groen aanwezig, waardoor de dieren beter te zien zijn. Het regenseizoen is in Zimbabwe wel een mooie tijd in Zimbabwe de parken te bezoeken. Alles staat in bloei wat vele verschillende soorten vogels aantrekt. Door de regen heb je echter wel kans dat sommige delen van parken onbereikbaar worden.
Beste bestemmingen

Er zijn in Zimbabwe veel natuurgebieden met wildlife die zeer de moeite waard zijn. De nationale parken die u eigenlijk niet mag missen zijn Mana pools nationaal park, Hwange nationaal park, Gonarezhou nationaal park en Matobo nationaal park.
Meer informatie

Wilt u meer informatie over de natuurparken van Zimbabwe? Neem dan een kijkje op de volgende websites: Zimbabwetourism.net en Zimparks.org. Voor complete wildlife-reizen kunt u de website van Tenzing Travel bezoeken. Op Safari's & excursies Zimbabwe ga je op zoek naar de leukste excursies en tours van Zimbabwe.
Meer informatie over Zimbabwe

Dieren in Zimbabwe 
Kaarten en gidsen van Zimbabwe

Nationale Parken in Zimbabwe
Victoriawatervallen in Zimbabwe
Vrijwilligerswerk met leeuwen in Zimbabwe 
Flora en Fauna van Zimbabwe

Beste reisperiode en klimaat van Zimbabwe 

 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.