Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

10 giftigste dieren

 

Bent u op zoek naar de 10 meest giftigste en dus de meest dodelijke dieren ter wereld? Wij hebben enkele giftige dieren op een rij gezet die jou binnen enkele minuten naar een andere wereld kunnen sturen. Deze lijst is samengesteld dankzij de informatie op Wikipedia. Op nummer 1 staat de Box Jellyfish, oftewel de Australische zeewesp. Deze kubuskwal beschikt over genoeg gif om 60 mensen te doden. Benieuwd naar de andere 9 soorten? Bekijk hier de 10 meest giftige dieren ter wereld:

 

SNP Natuurreizen       SpottingWildlife reizen

Wildlife safari's
Rondreizen
Bouwstenen en tours
Vrijwilligerswerk
Wildlife reisorganisaties
Hotels
Vliegtickets
Hostels
Auto- en camperhuur 1. Australische zeewesp

De Australische zeewesp heeft het meest dodelijke gif ter wereld en zorgt elk jaar voor nieuwe slachtoffers. Naast het feit dat het gif erg dodelijk is het gif ook ontzettend pijnlijk. Door de pijn raken de slachtoffers in shock en verdrinken of sterven door hartfalen. Na aanraking moet de gif binnen 30 seconden behandeld worden anders is het te laat. De kwal heeft tentakels die wel drie meter lang kunnen worden. De kubuskwal komt vooral voor de kust van Australië voor, maar ook in zuid-oost Azië


2. Koningscobra

Het gif van de Koningscobra is niet zo dodelijk als dat van andere gifslangen, zoals bijvoorbeeld de taipan. De cobra spuit echter een grotere hoeveelheid gif in wat de beet toch dodelijker maakt. Een enkele dosis gif van een koningscobra is voldoende om 20 tot 30 personen te doden. Het aantal dodelijke slachtoffers van de koningscobra bedraagt ongeveer vijf per jaar. Deze slang komt voor in het zuidoosten van Azië, India en China.


3. Conus marmoreus

Deze kleine mooie slak kan net zo dodelijk als elk ander dier op deze lijst. Eén druppel van zijn gif is zo krachtig dat het meer dan 20 mensen kan doden. Conus marmoreus is een in zee levende slakkensoort en leeft in ondiep warm water op rotsbodems en koraalriffen rondom de Filipijnen. Op de dag van vandaag is er nog geen tegengif. 


4. Hapalochlaena

Het derde dier dat in zee leeft en tot één van de giftigste dieren ter wereld behoord is de hapalochlaena. Of te wel een blauwgeringde octopus. De hapalochlaena is zeer klein, maar zijn gif is zo krachtig dat deze octopus een mens kan doden. Eigenlijk draagt de Hapalochlaena genoeg gif om 26 volwassen mensen binnen enkele minuten te doden. Er is geen tegengif. Deze dieren komen vooral voor in de grote oceaan.


5. De vijfstreepschorpioen

De Death Starker Scorpion is zeer gevaarlijk soort omdat het gif uit een mix bestaat van verschillende neurotoxinen. Het is één van de giftigste schorpioenen ter wereld. Het leefgebied van vijfstreepschorpioenen liggen verspreid in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Ouderen en mensen met een slechte gezondheid lopen hierbij het grootste risico.


6. Rifsteenvis

De rifsteenvis staat ook wel bekend als de Stonefish en komt voor in de Grote Oceaan, de Indische Oceaan en de Rode Zee. De rifsteenvis leeft voornamelijk bij koraalriffen en rotsen en is door de camouflage bijna niet te zien. Snorkelaars en duikers moeten dan ook goed opletten. De rugvin bevat namelijk stekels met daarin een bijzonder sterk gif. Het gif veroorzaakt zeer hevige pijn. Hierdoor raken mensen in shock of zelfs verlamd. Het is ook mogelijk dat het lichaamsdeel afsterft en geamputeerd moet worden. Zonder medische hulp is het zelfs mogelijk dat de steek van de steenvis binnen een paar uur fataal is. Het gif kan onschadelijk worden gemaakt door warmte, daarom wordt een slachtoffer van een steenvissteek vaak in een heet bad gelegd.


7. Braziliaanse zwerfspin

De Braziliaanse zwerfspin is ook bekend onder andere namen zoals Braziliaanse loopspin, de Braziliaanse kamspin of de banaanspin. Naast het feit dat deze spin bijzonder giftig is staat deze spin ook bekend als agresief. Daardoor zorgt hij voor veel menselijke slachtoffers. De Braziliaanse zwerfspin komt voor in Zuid-Amerika en wordt veel gevonden op bananenplantages. Ook wil deze spin zich wel eens verstoppen in huizen, kasten en auto's. Het gif verlamt uiteindelijk de ademhalingsspieren wat tot verstikking leidt. Het tegengif moet vrijwel direct toegediend worden omdat de dood al zes uur na de beet kan intreden


8. Inland Taipan

De Inland Taipan is één van de meest giftige slangen ter wereld en komt voor in de droge delen van Australië. Een enkele beet van deze slang bevat voldoende gif om 100 menselijke volwassenen te doden. Het gif is 200-400 keer giftiger dan gewone cobra. Gelukkig is deze slang is erg schuw en zijn er geen menselijke slachtoffers gevallen.


9. Pijlgifkikkers

Phyllobates terribilis is een kikker uit de familie pijlgifkikkers en staat bekend als één van de meest giftige dieren op aarde. Pijlgifkikkers komen voor in de jungle van Midden- en Zuid-Amerika. Het gif van deze kikker is sterker dan tetrodotoxine van de kogelvissen. De Phyllobates terribilis is de meest giftige pijlgifkikkers. Deze kikkersoort zijn ook bekend geworden door de indianen die het gif gebruiken voor hun pijlen. Pijlgifkikkers houden hun gif in hun huid. 


10. Kogelvis

Kogelvissen komen voor in de in de Atlantische, de Indische en de Grote Oceaan en is ook bekend onder de naam Pufferfish. Het vlees van een aantal kogelvissoorten zijn een lekkernij in zowel Japan en Korea. Door het gif mogen maar enkele koks deze vis bereiden en dan alsnog gaat het wel eens fout. Slachtoffers sterven door verstikking wanneer de middenrifspieren worden verlamd. De meeste slachtoffers sterven na vier tot 24 uur. Tot op de dag van vandaag is er nog geen antigif bekend, 


Meer top 10 lijstjes

10 dodelijkste dieren
10 snelste dieren
10 grootste dieren
10 sterkste dieren
10 giftigste dieren
10 hoogste bergen 
10 beste bestemmingen voor dieren spotten 2020

 
 Kuoni/Tenzing Travel - Zambia 

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.