Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

10 sterkste dieren

 

Wilt u weten wat het sterkste dier ter wereld is? SpottingWildlife heeft verschillende dieren op een rij gezet die allen een plaatsje verdienen in de top 10 sterkste dieren van de aarde. In deze top 10 zijn vooral veel dieren opgenomen die in verhouding de sterkste dier zou kunnen zijn. Echter valt er wel te discussiëren over deze top 10. Een blauwe vinvis is het grootste dier ter wereld en zou ook enorm veel kracht kunnen verzetten. Door steeds nieuwe onderzoeken zal de lijst van de top tien sterkste dieren ook steeds veranderen. Zo zegt het laatste nieuws dat een heus eenoogkreeftje tegenwoordig het sterkste dier ter wereld is. Verder is deze lijst samengesteld op basis van Wikipedia-informatie. Sterk zijn deze 10 dieren in ieder geval allemaal! Wil je veel van deze dieren in het wild spotten? kijk dan ook eens bij onze natuur en wildlife rondreizen.. Dit zijn de 10 sterkste dieren ter wereld:

 

SNP Natuurreizen       SpottingWildlife reizen

Wildlife safari's
Rondreizen
Bouwstenen en tours
Vrijwilligerswerk
Wildlife reisorganisaties
Hotels
Vliegtickets
Hostels
Auto- en camperhuur 

 
1. Eenoogkreeftje

Volgens het laatste nieuws van NU.nl is de eenoogkreeft in verhouding het sterkste dier ter wereld. De kracht waarmee het eenoogkreeftje zichzelf door het water beweegt is uniek. Het eenoogkreeftje is volgens Deense onderzoekers tien tot dertig keer sterker dan alle andere diersoorten. De eenoogkreeft heeft een gemiddelde lengte van ongeveer een millimeter en kan zichzelf lanceren met sprongen waarbij een snelheid wordt bereikt van 500 keer zijn eigen lichaamslengte per seconde.


2. De Blinde hoornmijt

De Blinde hoornmijt is dus de één na sterkste dier ter wereld. Onderzoekers hebben onderzocht dat deze hoornmijt 1.180 keer zijn eigen gewicht kan tillen. De kracht van het dier is vijf keer groter dan normaal verwacht kan worden bij een dier van zijn omvang. Net als de eenoogkreeft is de blinde hoornmijt ongeveer een millimeter.


3. Mestkever

Een mestkever is op dit moment de 2 na sterkste dier ter wereld en is ongelooflijk sterk als u kijkt naar de verhouding ten opzichte van het lichaamsgewicht. Ze kunnen 1141 keer hun eigen lichaamsgewicht tillen. 


4. Neushoornkever

Neushoornkevers kunnen ongeveer 850 keer hun eigen gewicht tillen. Dat is natuurlijk lang niet zo veel als een mestkever, maar het is nog steeds abnormaal sterk. U moet zich eens voorstellen dat een olifant 850 keer zijn eigen gewicht zou kunnen tillen. Inderdaad, niet normaal sterk dus.


5. Bladsnijdersmier

Vanaf plek 5 gaat de kracht snel achteruit. Toch is de Bladsnijdersmier nog steeds erg sterk. Een Bladsnijdersmier kan ongeveer 50 keer hun eigen lichaamsgewicht dragen. Bladsnijdersmieren staan bekend om de vele mooie natuurfoto's waar deze mieren groene bladeren aan het verplaatsen zijn.


6. Afrikaanse olifant

Bij nummer 6 zijn wij eindelijk aangekomen bij de brute kracht van deze wereld. Als het om brute kracht gaat dan is de Afrikaanse olifant de sterkste dier ter wereld. Afrikaanse olifanten zijn de sterkste zoogdieren én ook de sterkste landdieren. Een volwassen olifant kan ongeveer 9,000 kg dragen. Meer informatie leest u bij olifanten op SpottingWildlife. Wl je zelf Afrikaanse olifanten in het wild spotten? Neem dan een bijvoorbeeld een kijkje bij dieren spotten in Tanzania


7. Gorilla

Een gorilla kan ongeveer 2.000 kg tillen. Dat komt neer op meer dan 10 keer hun lichaamsgewicht. Een boze Bokito wilt u dus niet meemaken. De berggorilla komt in verschillende landen voor. Een van de betere landen om gorilla's in het wild te zien is Oeganda. SpottingWildlife heeft diverse reizen naar Oeganda op een rij gezet.


8.Tijger

Wanneer een tijger een prooi te pakken heeft dan neemt hij dit graag mee een boom in. Dit is echter geen moeite voor een tijger. Een tijger kan namelijk ongeveer 550kg tillen. Dat komt neer op twee keer zijn eigen lichaamsgewicht. Een van de beste landen om tijgers in het wild te zien is India


9.Os

De mens wist duizenden jaren geleden al dat de os een supersterk dier is. Het dier werd dan ook gebruikt om karren te trekken en mee te helpen op het land. Op de dag van vandaag gebeurt dat nog steeds. Een os kan 900 kg tillen.


10. Grizzly beer

Als het gaat om pure kracht van de Grizzly kan tillen meer dan 500kg, 0,8 keer zijn lichaamsgewicht. Kijk voor meer informatie over beren bij de beren van SpottingWildlife.Meer top 10 lijsten

10 dodelijkste dieren
10 snelste dieren
10 grootste dieren
10 sterkste dieren
10 giftigste dieren
10 hoogste bergen 
10 beste bestemmingen voor dieren spotten 2020

  Kuoni/Tenzing Travel - Zambia 


 

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.