Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

10 grootste dieren

 

Wilt u graag weten wat de grootste en zwaarste diersoorten ter wereld zijn? Wij hebben een top 10 samengesteld aan de hand van informatie die terug te vinden is op de website van Wikipedia. Als wij aan de grooste dieren ter wereld denken dan komen wij al snel uit bij de olifant of een neushoorn. Het zijn echter de walvissen die in deze lijst de show stelen. Alle 10 de plaatsen in deze lijst bestaan uit walvissen. De grootste en zwaarste dier ter wereld is dan ook de blauwe vinvis. Wij hebbden de volgende grootste diersoorten ter wereld op een rij gezet:

 

SNP Natuurreizen       SpottingWildlife reizen

Wildlife safari's
Rondreizen
Bouwstenen en tours
Vrijwilligerswerk
Wildlife reisorganisaties
Hotels
Vliegtickets
Hostels
Auto- en camperhuur 

 

1. Blauwe vinvis

De blauwe vinvis is het grootste dier ter wereld en ook gelijk de zwaarste. Deze walvis kan maar liefst een lengte van 33 meter lang krijgen en een gewicht bereiken van ongeveer 170/180 ton. Ter vergelijking is dat net zo veel als ongeveer 30 olifanten. Sri Lanka, Chili en IJsland staan bekend als goede spotplekken voor de grote zeedieren.


2. Gewone vinvis

Met een lengte van maximaal 27 meter is het de op een na grootste walvisachtige en daarmee ook de op één na grootste diersoort die op aarde leeft. De gewone vinvis komen in alle wereldzeeën voor. Ook in de Middelandse zee waar deze dieren van uit verschillende kustplaatsen in Noord-Italië te spotten zijn.


3. Groenlandse walvis

De groenlandse walvis komt zoals de naam al doet vermoeden voor in de wateren rondom de noordpool en dus ook Groenland. De maximale lengte van de groenlandse walvis bedraagt zo 21 meter.


4. Noordse vinvis

De Noordse vinvis staat op plaats 4 met een lengt tot 20 meter. Hij lijkt op de gewone vinvis, maar is kleiner en heeft een langere rugvin. De Noordse vinvis komt voor in alle oceanen, maar is zeldzaam in tropische gebieden. Hij heeft een voorkeur voor open zee en diepzee en wordt slechts zelden aan de kust waargenomen. Niet echt een walvis die u snel kunt gaan spotten.


5. Noordkapers

Noordkapers kunnen maximaal iets meer dan 18 meter worden en is hiermee de 4 na grootste dier op aarde. Er zijn meerdere soorten noordkapers die alle vrij zeldzaam zijn. Vooral de soort die bij Jaoan voorkomt. In Noord-Amerika aan de west en oostkust is dit dier te spotten.


6. Potvis 

Ook potvissen kunnen een lengte bereiken van ruim 18 meter. Het is de grootste soort van de onderorde tandwalvissen en staat vooral bekend om de zeer diepe duiken die hij maakt voor het zoeken van eten. Bekende landen voor het spotten van potvissen zijn Nieuw-Zeeland en soms de canarische eilanden van Spanje.


7. Bultrug

De bultrug is misschien wel de leukste walvis. Deze walvis springt namelijk regelmatig uit zee wat ontzettende mooie foto's kan opleveren. Bultruggen kunnen maximaal 18 meter worden en zijn op meerdere plekken te spotten. Denk daarbij aan Australië, Tonga, de Dominicaanse republiek en enkele lande in Afrika.


8. Brydevinvis

De Brydevinvis kan maximaal 16.5 meter worden en staat hiermeer op nummer 8 in deze lijst. Er zijn naar schatting 40.000 tot 80.000 Brydevinvissen. Zuid-Afrika is een prima bestemming om deze walvis te spotten.


9. Grijze walvis 

De één na laatste walvis in deze lijst is de grijze walvis. Deze vriendelijke reus kan ruim 15 meter groot worden en komt onder andere voor ten westen van Noord-Amerika. Mexico en de VS zijn dan ook de beste bestemmingen voor de grijze walvis.


10.
Dwergvinvis

Volwassen dwergvinvissen hebben gemiddeld een lengte van 7 tot 7,5 meter, met een maximum van 9 tot 11 meter. Ijsland is een prima bestemming om deze dieren te zien zwemmen.


Meer top 10 lijstjes

10 dodelijkste dieren
10 snelste dieren
10 grootste dieren
10 sterkste dieren
10 giftigste dieren
10 hoogste bergen 
10 beste bestemmingen voor dieren spotten 2020

 

Zuid Afrika reizen  


Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.