Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

10 dodelijkste dieren

 

Altijd al willen weten wat de 10 dodelijkste dieren ter wereld zijn? SpottingWildlife heeft de volgende informatie over de dodlijkste diersoorten voor de mens op een rij gezet. In deze top 10 vindt u enkele opvallende dieren die u niet zal verwachten. Denk daarbij aan de malariamug of de nijlpaard. De mens hebben wij trouwens buiten schot gelaten. Andere dieren die wij hier tegenkomen zijn haaien, kwallen en natuurlijk slagen. Deze lijst is met dank aan Wikipedia in elkaar gezet. Lees hier de 10 dodelijkste dieren op een rij:SNP Natuurreizen       SpottingWildlife reizen

Wildlife safari's
Rondreizen
Bouwstenen en tours
Vrijwilligerswerk
Wildlife reisorganisaties
Hotels
Vliegtickets
Hostels
Auto- en camperhuur 

 

 

1. Muggen

De mug is nog steeds de grootste vijand van de mens. Het gaat hier dan vooral om de malariamug. Daarnaast verspeidt de mug ook andere ziektes zoals gele koorts, dengue en Japanse Encefalitis. Er wordt geschat dat er elk jaar tot 1 miljoen mensen overlijden door één van deze ziektes met dank aan de mug. Malariamuggen komen voor in de werelddelen Zuid-Amerika, Afrika en Azië.2. Slangen

In vergelijking met de mug vallen de doden bij de andere dieren nog wel mee. Toch zijn slangen goed voor ongeveer 150 duizen doden per jaar. De meeste doden door slangen vallen in midden-Amerika, zuid-Amerika, Azië en Afrika. Australië staat ook bekend vanwege verschillende giftige slangen zoals de inlandse Taipan, oosterse bruine slang en de doodsadder. 


3. Schorpioenen 

Op nummer dir hebben wij de Schorpioenen neer gezet. Er zijn ongeveer 1800 soorten schropioenen. Van de ongeveer 1800 verschillende soorten is een 50-tal als echt gevaarlijk aan te merken. Hoe kleiner de schorpioen des te gevaarlijker die is. Schoerpioenen komen voor in tropische tot subtropische gebieden en dus ook in het zuiden van Europa.


4. Zoutwater krokodil 

Weet ik wat ik wil? In ieder geval geen zoutwater krokodil! De zoutwaterkrokodil wordt ook wel de zeekrokodil genoemd en komt voor in zuid-oost Azië en het noorden van Australië. De meeste slachtoffers zijn vissers en onoplettende mensen die onbekende wateren betreden om te zwemmen.


5. Nijlpaarden

Nijlpaarden zien er in eerste instantie vrij lief uit. Ook in tekenfilms doen deze dieren geen vlieg kwaad. In het echt is het toch even anders. Naar mensen en ook andere dieren kunnen nijlpaarden erg agresief zijn. Nijlpaarden worden dan ook gezien als de gevaarlijkste dieren van Afrika. SpottingWildlife heeft verschillende bestemmingen beschreven als het gaat om Nijlpaarden spotten.


6. Olifanten

Olifanten zullen niet heel snel zomaar mensen ombrengen. Echter weten deze dieren wel wat wraak is. De keren dat de meeste doden vallen komt doordat groepen olifanten besluiten om dorpjes aan te vallen waar enkele mensen wonen. Toch kan het ook tijdens een safari mis gaan.


7. Australische zeewesp 

De Australische zeewesp staat ook wel bekend als de doodskwal en geldt als een van de giftigste diersoorten ter wereld. Een enkel exemplaar bevat genoeg gif om 60 mensen te doden. De kwal kan een mens binnen drie minuten doden door het gif van de lange tentakels. Deze kwallen komen voor in zuid-oost Azië en Australié. Voor de stranden van Queensland staan hierom bekend.


8. Kafferbuffel 

Naast de Nijlpaard is ook de buffel een diersoort dat erg agresief tegen de mens is. De meest gevaarlijke buffel is de kafferbuffel. Deze in onvoorspelbaar en gevaarlijk vanwege de hoorns, de snelheid en de kracht. Kafferbuffels leven in Afrika en kunnen gevaarlijk zijn voor jagers en mensen die te dichtbij komen. Er zijn in Afrika verschillende bestemmingen te vinden waar deze buffels in het wild te spotten zijn. Ook kun je kijken bij de reizen naar Afrika op SpottingWildlife.


9. Haaien

Als we zien hoeveel doden de andere diersoorten veroorzaken dan verdient de haai eigenlijk niet eens een plekje in deze lijst. Elk jaar worden er ongeveer 75 mensen aangevallen door haaien. Iets meer dan 5 personen per jaar overleven zo een aanval niet. Gevaarlijke haaiensoorten zijn bijvoorbeeld de witte haai, de tijgerhaai en de stierhaai.


10. Andere diersoorten

Op het internet zijn verschillende lijsten te vinden met de dodelijkste dieren ter wereld. Naast de dieren in deze lijst zijn er nog meer dieren die voor dodelijke slachtoffers zorgen. Enkele dieren die wij niet hebben beschreven maar wel voor dodelijke slachtoffers zorgen zijn bijvoorbeeld leeuwen, spinnen, wespen, bijen, beren en bijvoorbeeld giftige kikkers.


Meer top 10 lijstjes

10 dodelijkste dieren
10 snelste dieren
10 grootste dieren
10 sterkste dieren
10 giftigste dieren
10 hoogste bergen 
10 beste bestemmingen voor dieren spotten 2020

 
SNP Natuurreizen Canada 

 

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.