Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

10 hoogste bergen

 

Wilt u graag weten wat de 10 hoogste bergen ter wereld zijn? De 10 hoogste bergen ter wereld kunnen op verschillende manieren gemeten worden. Wanneer wij de diepste punt onder de zeespiegel tot de top nemen dan is Mauna Kea hoogste berg op aarde. De Mauna Kea is een slapende vulkaan en gelegen op het eiland Hawaï in de Grote Oceaan. Vanaf zeeniveau meet deze berg 4.205 meter, maar gerekend vanaf de zeebodem meet hij 10.203 meter. Wanneer we vanaf de aardkern gaan meten dan is dee Chimborazo, een dode vulkaan in de Andes van Ecuador, de hoogste berg op aarde. De Chimborazo ligt ongeveer 200 kilometer ten zuiden van de evenaar. Door deze locatie op de aarde is de top van de Chimborazo het verste punt verwijderd van de aardkern en zo gerekend de hoogste berg op aarde. De meest geaccepteerde manier om een berg te meten is vanaf zeeniveau. Wanneer wij dat doen dan is de Mount Everest in de Himalaya, op de grens van Nepal en China de hoogste berg op aarde. Op deze manier noemt men het ook wel de grootste berg op aarde. Hier alle 10 de bergen op een rij met dank aan Wikipedia:

 

 

 

SNP Natuurreizen       SpottingWildlife reizen

Wildlife safari's
Rondreizen
Bouwstenen en tours
Vrijwilligerswerk
Wildlife reisorganisaties
Hotels
Vliegtickets
Hostels
Auto- en camperhuur 

 
1. Mount Everest in Nepal

De Mount Everest is de hoogste berg ter wereld en is gelegen in de Himalayagebergte in Nepal. De Mount Everest in het Himalaya gebergte heeft een hoogte van rond 8850 meter. Inmiddels is de Everest door meer dan vijfduizend mensen beklommen. Meer dan tweehonderd mensen zijn omgekomen bij een poging de top te bereiken. Van een onbekend aantal van hen is het lichaam nooit teruggevonden of geborgen.


2. K2 in China en Pakistan

De één na hoogste berg ter wereld is de bekende K2 berg die op de grens ligt van China en Pakistand. De K2 heeft een hoogte van 8611 meter. Verder is de K2 berg erg bekend vanwege het feit dat de berg vol gevaren zit vopor bergbeklimmers. De berg heeft inmiddels een sterftecijfer van 25% voor diegene die de top wil beklimmen


3. Kanchenjunga in India en Nepal

De Kangchenjunga is, met zijn 8586 meter, de derde hoogste berg ter wereld. Tot 1852 werd gedacht dat deze berg de hoogste berg ter wereld was. Op 25 mei 1955 werd de Kangchenjunga voor het eerst beklommen door de Britten George Band en Joe Brown. De Britse expeditie stopte op enkele meters van de top waarmee ze het geloof van de plaatselijke bevolking, die de top als heilig beschouwt, in ere hield. In alle daaropvolgende succesvolle expedities werd hetzelfde gedaan.


4. Lhotse in Nepal

De Lhotse is een 8516 m hoge berg in de Himalaya en is de op dire na hoogste berg ter wereld.. De berg ligt in de Mahalangur Himal, op de grens tussen Nepal en Tibet. Via de South Col (7925 meter) is Lhotse verbonden met Mount Everest en vormt een alternatieve route richting de top van de de top van de Mount Everest.


5. Makalu in Nepal en Tibet

De Makalu is met een hoogte van 8463 meter de op vier na hoogste berg ter wereld. De Makalu is gelegen ten zuiden van de Mount Everst. De eerste beklimming vond plaats in mei 1955 door een Frans team onder leiding van Jean Franco, die het voor de eerste keer lukte om alle leden van een expeditieteam de top van een achtduizender te laten beklimmen. 


6. Cho Oyu in Nepal en Tibet

De Cho Oyu heeft een hoogte van 8201 meter en is gelegen op de grens tussen Nepal en Tibet. De berg ligt niet ver van de Mount Everest en vormt de meest westelijk pijler van de Mahalangur Himal in de Himalaya. Ook voor de Cho Oyu lopen niet alle klimexpedities goed af.


7. Dhaulagiri in Nepal

De Dhaulagiri in Nepal heeft een hoogte van  8.167 meter en is gelegen in het gebergte van de Himalaya. Het is de op zes na hoogste berg ter wereld. Naast de hoogste top, Dhaulagiri I, kent de Dhaulagiri nog vijf andere toppen, die in hoogte variëren van 7.268 tot 7.751 meter. Anno 2008 zijn ongeveer 300 klimmers erin geslaagd de top te bereiken. De Dhaulagiri staat bekend om zijn lawinegevaar.


8. Manaslu in Nepal

De Manaslu is de op zeven na hoogste berg op aarde en is gelegen in het Nepalese deel van de Himalaya. De top van de Manaslu ligt op 8163 meter. Op 9 mei 1956 werd de Manaslu voor het eerst bedwongen via de noordoostflank door een Japanse expeditie.9. Nanga Parbat in Pakistan

De Nanga Parbat is na de K2 de hoogste berg van pakistan en is gelegen ten westen van de Himalaya. Een van de flanken van de Nanga Parbat, de Rupalwand, wordt door velen beschouwd als de hoogste ijs- en rotswand ter wereld. Hij werd voor het eerst beklommen door Reinhold Messner, een van de befaamdste alpinisten aller tijden.


10. Annapurna I in Nepal

De Annapurna I heeft een hoogte van 8091 meter en is ook onderdeel van de HimalayagebergteDe zuidwand van de Annapurna is met 2.350 m de hoogste bergwand in de wereld.


Meer top 10 lijstjes

10 dodelijkste dieren
10 snelste dieren
10 grootste dieren
10 sterkste dieren
10 giftigste dieren
10 hoogste bergen 
10 beste bestemmingen voor dieren spotten 2020
 

Nepal reizen   

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.