Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika

Beste reisperiode en klimaat van Congo

 

Wanneer u naar de Congo landen wilt reizen dan is het verstandig om rekening te houden met de beste reisperiode en klimaat van Congo. In zowel Congo-Brazzaville en Congo-Kinshasa heeft u te maken met verschillende regenperiodes. Ook de hitte kan een verblijf in deze landen onaangenaam maken. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over het weer, het klimaat, de beste reisperiodes en de temperaturen van Congo op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:Rondreizen door Kenia | FOX.nl       Aanbieders Congo 

Camper huren Afrika 
Droomreizen naar Afrika 
SNP Natuurreizen in Zuid-Afrika 
Vrijwilligerswerk in Afrika 
Reizen naar Afrika Sawadee 
Wildlife & natuurreizen Afrika 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Safari's & excursies AfrikaBeste reisperiode van Congo-Brazzaville

Reizen naar Congo-Brazzaville is is niet het hele jaar door even aangenaam. Wanneer het bij ons in Nederland en Belgiè in de zomer de temperaturen beginnen te stijgen dalen de temperaturen juist in Congo-Brazzaville. Tijdens de maanden eind mei, juni, juli, augustus, september en oktober zijn de temperaturen dan ook het aangenaamst. Ook de neerslag is tijdens deze maanden nihil. Vooral tijdens de maanden juni, juli en augustus valt er relatief nauwelijks regen.

Beste reisperiode: eind mei, juni, juli, augustus, september en oktoberBeste reisperiode van Congo-Kinshasa

Reizen naar Congo-Kinshasa is is niet het hele jaar door even aangenaam. Tijdens de maanden eind mei, juni, juli en augustus valt er in Congo-Kinshasa de minste regen. Juni, juli en augustus zijn dan ook de maanden die als beste reisperiode worden gezien. Ook tijdens de maanden eind december, januari en begin februari wordt Congo-Kinshasa drukker bezocht. De regen is dan minder aanwezig dan de andere regenmaanden.

Beste reisperiode: juni, juli en augustus

 

Klimaat en geografie van Congo

Congo-Kinshasa en Congo-Brazzaville wordt ook wel het hart van Afrika genoemd. Vooral in Congo-Kinshasa kom je veel jungle, regenwouden met vele dieren en plantensoorten tegen. Congo-Brazzaville ligt ten noord-westen van Congo-Kinshasa. Beide landen worden doorsneden door de Evenaar. Ongeveer een derde van beide landen liggen ten noorden van de Evenaar en twee derde ten zuiden.

Het klimaat van beide Congo's is in principe hetzelfde waar je ook gaat. Het is een tropisch klimaat dat warm en vochtig is. Er zijn slechts kleine verschillen tussen het noorden en het zuiden. Van oktober tot mei is het zuiden van Congo iets minder regenachtig dan het noorden. Dit wordt dan ook bijna een ??korte droge periode in het midden van het jaar genoemd.
Weersvoorspelling en temperaturen van Congo

Het klimaat in de centrale gebieden Congo, waar ook Odzala National Park ligheeft een droog seizoen van eind juni tot augustus. Dit zijn ook de koelste maanden met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 22,5 graden. De hoogste gemiddelde temperaturen tot 31 graden worden bereikt tijdens de maanden maart en april. De meeste neerslag kan meestal in oktober worden verwacht.

Weersverwachting CongoWeeronline.nl - Meer weer in CongoMeer informatie over Congo

Dieren in Congo 
Kaarten en gidsen van Congo

Laaglandgorilla's in Congo-Brazzaville
Berggorilla's in Congo-Kinshasa 
Flora en Fauna van Congo

Beste reisperiode en klimaat van Congo


Rondreizen door Zuid-Afrika | FOX.nl 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.