Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika

Flora en Fauna van Congo

 

Ben je op zoek naar informatie over de flora en fauna van Congo? Dan ben je hier op de juiste bestemming. Naast de beste plaatsen om wildlife in Congo te spotten hebben wij namelijk oook algemene informatie over de flora en fauna van Congo op een rij gezet. Om te beginnen bestaan er natuurlijk 2 verschillende Congo's. Namelijk Congo-Kinshasa en Congo-Brazzaville. Congo-Kinshasa, ook wel Democratische Republiek Congo genoemd is een groot land in centraal Afrika. Het wordt ook wel het hart van Afrika genoemd. Ten westen van Congo-Kinshasa vinden wij Congo-Brazzaville en is een stuk kleiner. Dwars door deze landen loopt de Evenaar. De ligging, de klimaten, de verschillende landschappen en de neerslag zorgen voor een ongekende hoeveelheid flora en fauna. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over de dieren en planten van Congo op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden voor meer informatie:

 

 

Rondreizen door Kenia | FOX.nl       Aanbieders Congo 

Camper huren Afrika 
Droomreizen naar Afrika 
SNP Natuurreizen in Zuid-Afrika 
Vrijwilligerswerk in Afrika 
Reizen naar Afrika Sawadee 
Wildlife & natuurreizen Afrika 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Safari's & excursies Afrika  

Flora en fauna van Congo-Kinshasa

De natuur van de Congo-Kinshasa heeft een extreem grote biodiversiteit. Het land herbergt veel flora en fauna inbossen en graslanden die seizoensgebonnden overstromen door de regen. Congo-Kinshasa bevat ook regenwoud en heeft vijf nationale parken met verschillende soorten gorilla's, grote katachtigen en vele verschillende soorten vogels.

De westelijke Congolese moerasbossen is een unieke moerasregios. Samen met de aangrenzende Oost-Congolische moerasbossen vormt het een van de grootste aaneengesloten gebieden van zoetwatermoerasbossen ter wereld. Doordat het gebied ontzettend moeilijk begaanbaar is voor mensen en andere invloeden van buitenaf is het gebied grotendeels ongerept gebleven.

Deze resio is het leefgebied van de met uitsterven bedreigde westelijke laaglandgorilla, de bedreigde oostelijke laaglandgorilla, de Afrikaanse bosolifant en de okapi. 

Een populatie van "supergrote" chimpansees komen voor in het Bili Forest in het uiterste noorden van Congo-Kinshasa. Dit worden ook wel de zogenaamde Bili-apen genoemd, waarvan de lokale bevolking zegt dat ze de vogels in het gebied eten. De 
Universiteit van Amsterdam observeerde de dieren die het karkas van een luipaard aten. Er is geen wetenschappelijk bewijs gepresenteerd dat ze grote katten jagen en doden. We is duidelijk dan de Bili-chimpansees ongewoon gedrag vertonen zoals slapen in grote nesten op de grond in plaats van in bomen. Dat zou kunnen wijzen op een mogelijk gebrek aan angst voor roofdieren.
Flora en fauna van Congo-Brazzaville


De natuur van de Republiek Congo is een mix van soorten van verschillende soorten organismen. Er zijn 400 zoogdiersoorten, 1000 vogelsoorten en 10.000 plantensoorten in het land. Veel delen van het land zijn bedekt met tropisch regenwoud. De Republiek Congo herbergt ongeveer 10.000 soorten tropische planten. Waaronder dertig procent (3.000) van deze soorten zijn specifiek voor Congo. Rond 2008 bestudeerden onderzoekers van de Wildlife Conservation Society gorilla's in zwaar beboste gebieden rond het Ouesso-district van de Sangha-regio. Ze stelden een bevolkingsgroep voor in de orde van grootte van 125.000 westelijke laaglandgorilla's (Gorilla gorilla gorilla), waarvan het isolement van de mens grotendeels werd bewaard door onherbergzame moerassen.Meer informatie

Wil je meer informatie over de flora en fauna van Congo? Neem dan eens een kijkje op de website van Wikipedia of op een van de volgende websites:

Landenweb - Congo-Kinshasa
Landenweb - Congo-Brazzaville 
Wikipedia.org - Republic of the Congo
Wikipedia.org - Democratic Republic of the CongoMeer informatie over Congo

Dieren in Congo 
Kaarten en gidsen van Congo
Laaglandgorilla's in Congo-Brazzaville
Berggorilla's in Congo-Kinshasa
Beste reisperiode en klimaat van Congo


Rondreizen door Zuid-Afrika | FOX.nl 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife vrijwilligerswerk

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.