Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika

Laaglandgorilla's in Congo-Brazzaville

 

Wilt u laaglandgorilla's spotten in Congo-Brazzaville? Dan is Odzala-Kokoua National Park in Congo-Brazzaville één van de beste bestemmingen ter wereld. Naast de laaglandgorilla's heeft u hier ook een goede kans op het spotten van Chimpansees, zeldzame bosolifanten en vele andere diersoorten. In tegenstelling tot de berggorilla's zijn de laaglandgorilla's makkelijker te spotten. Laaglandgorilla's leven namelijk in een toegankelijker gebied dan de berggorilla's. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over laaglandgorilla's in Congo-Brazzaville op een rij gezet. Kies uit onderstaande mogelijkheden:

 

 

Rondreizen door Kenia | FOX.nl       Aanbieders Congo 

Camper huren Afrika 
Droomreizen naar Afrika 
SNP Natuurreizen in Zuid-Afrika 
Vrijwilligerswerk in Afrika 
Reizen naar Afrika Sawadee 
Wildlife & natuurreizen Afrika 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Safari's & excursies Afrika 


Congo-Brazzaville informatie

Voor sommige mensen zijn de laaglandgorillas's niet even speciaal als de berggorilla's van Congo-Kinshasa, Rwanda en Oeganda. Wel is de ervaring even groot en bijzonder. Daarnaast is het gebied van de Westerse Laaglandgorilla's beter bereikbaar dan die van de Berggorilla's. Naast de laaglandgorilla's in Congo-Brazzaville herbergt de Nationale parken van het land ook de grootste populaties Chimpansees. De kans om een Chimpansee in het wild te zien is dus nergens anders zo groot dan in Congo-Brazzaville.
Beste bestemming 

De beste bestemming om in Congo-Brazzaville op zoek te gaan naar laaglandgorillas's is Odzala-Kokoua National Park. Het park ligt in het noord-westen van Congo-Brazzaville tegen de grens van Gabon aan.
Beste reisperiode 

De beste reisperiode om in Congo-Brazzaville laaglandgorillas's te spotten zijn de maanden mei tot december. 
Welke diersoorten

Naast de westerse laagland gorilla's kunt u ook andere diersoorten in het Odzala-Kokoua National Park tegen komen. Denk daarbij aan chimpansees, bosolifanten, bongo's, bosbuffels, luipaard, de nijlpaard nabij Lekoli rivier en vele verschillende soorten vogels.
Meer informatie

Wil je de gorilla's ook een keer in het wild zien? Boek dan een vakantie bij Sundowner wildlife reizen of een excursie via Getyourguide.nlWilt u meer informatie over Congo-Brazzaville en Odzala-Kokoua National Park? Kijk dan op Odzala-kokoua.com of regel een tour via Laagland gorillareizen van Sundowner.Meer informatie over Congo

Dieren in Congo 
Kaarten en gidsen van Congo
Laaglandgorilla's in Congo-Brazzaville
Berggorilla's in Congo-Kinshasa 
Flora en Fauna van Congo
Beste reisperiode en klimaat van Congo


Rondreizen door Zuid-Afrika | FOX.nl 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.