Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Beste reisseizoen van het Midden-Oosten

 

Wilt u op reis naar het Midden-Oosten? Dan is het aan te raden om rekening te houden met de beste reisperiode van het Midden-Oosten. Het weer en klimaat in het Midden-Oosten is over het algemeen erg droog en warm. De temperatuur tijdens de zomermaanden kunnen dan ook erg hoog oplopen wat een verblijf erg onaangenaam maakt. De wintermaanden zijn dan ook de meest geschikte maanden om een reis te maken naar het Midden-Oosten. Toch zitten er veel verschillen tussen landen en gebieden uit het Midden-Oosten. Bent u op zoek naar uitgebreide informatie over het weer, het klimaat en de beste reisperiode per land? Dan kiest u uit één van de beschreven landen. Ook kunt u gebruik maken van het schema. Kies uit de volgende mogelijkheden:

  

 

Beste reisperiode per bestemming

Omdat de temperaturen in het midden-oosten hoog op kunnen lopen en omdat dit per land erg kan verschillen is het noodzakelijk om rekening te houden met de beste reisperiode van het Midden-Oosten. Voor uitgebreide informatie over de beste reisperiodes van het Midden-Oosten kunt u kiezen uit de volgende bestemmingen:

Beste reisperiode en klimaat van Egypte 
Beste reisperiode en klimaat van Oman
Klimaat van het Midden-Oosten


Één van de warmste delen van de aarde is een groot gedeelte dat het Midden-Oosten wordt genoemd. Een groot deel van het Midden-Oosten heeft dan ook een droog of een semi-droog klimaat. Dat zorgt ervoor dat grote delen van het landschap voor grotendeels uit graslanden, grasvelden en woestijnen bestaan. De beste reistijd wordt dan ook voornamelijk bepaald door de hoogte van de temperatuur. Vrijwel alle landen van het Midden-Oosten zijn in onze zomermaanden niet goed te bezoeken. Dat komt omdat de gemiddelde temperaturen al snel oplopen tot boven de 35 graden. Ook in het Midden-Oosten hebben landen te maken met regentijden. De meeste regen in het Midden-Oosten valt in de wintermaanden. Zoals je dan kunt zien in het bovenstaande tabel is bijvoorbeeld Israël goed te bezoeken in het voor- en najaar. Omdat het Midden-Oosten omgeven is door woestijn en grote zandvlaktes zijn er landen die geteisterd kunnen worden door zandstormen. Beruchte maanden voor zandstormen zijn mei, juni en oktober. De zandstormen kunnen binnen enkele uren weer over zijn. Ook kunnen deze stormen dagenlang aanhouden. Beste reisperiodes van het Midden-Oosten

Naast de uitgebreide informatie over het klimaat en de beste reisperiodes van verschillende landen heeft SpottingWildlife ook een handig overzicht van de beste reisperiodes van alle landen uit het Midden-Oosten:

 

    jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
                           
Bahrein  
Egypte  
Iran  
Irak  
Israël  
Jemen  
Jordanië  
Koeweit  
Libanon  
Oman  
Qatar  
Saoedi-Arabië  
Syrië  
VAE  

 

 

 

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.