Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Beste reisseizoen van Zuid-Amerika

 

Wilt u op reis naar Zuid-Amerika? Hou dan wel rekening met het weer en klimaat van Zuid-Amerika. Wanneer het in Europa zomer is dan breekt in Zuid-Amerika de wintertijd aan en natuurlijk andersom. Zuid-Amerika heeft te maken met verschillende klimaten en landschappen. De beste reisperiodes voor landen uit Zuid-Amerika kunnen dan ook erg verschillend zijn. Zo is het zuiden van Chili en Argentinië in de wintermaanden van Zuid-Amerika te koud om te bezoeken. In diezelfde periode is bijvoorbeeld de Amazone, Peru en Bolivia weer prima te bezoeken. Het kan dus verstandig zijn om bij een reis naar Zuid-Amerika van te voren de gewenste landen op een rij te zetten. Aan de hand daarvan kunt u dan een reisperiode kiezen. Bent u op zoek naar uitgebreide informatie over het weer, het klimaat en de beste reisperiode per land? Voor enkele bestemmingen heeft SpottingWildlife uitgebreide informatie op een rij gezet. Ook kunt gebruik maken van het schema. Kies uit de volgende mogelijkheden:
Beste reisperiode per bestemming

Omdat de regenperiodes en de kans op hitte en kou in diverse gebieden in Zuid-Amerika erg verschillend kunnen zijn is het verstandig om rekening te houden met de beste reisperiode van landen uit Zuid-Amerika. Voor uitgebreide informatie over de beste reisperiodes van het Zuid-Amerika kunt u kiezen uit de volgende bestemmingen:


Beste reisperiode en klimaat van Argentinië 
Beste reisperiode en klimaat van Brazilië
Beste reisperiode en klimaat van Chili 
Beste reisperiode en klimaat van EcuadorKlimaat van Zuid-Amerika


Zuid-Amerika is een zeer interessant continent als het gaat om klimaat. Vrijwel alle soorten klimaten van tropisch klimaat tot het polair toendraklimaat komen voor in Zuid-Amerika. Het klimaat wordt door drie factoren beïnvloed. De langste rivier ter wereld met het omliggende gebied heeft in Zuid-Amerika een grote invloed op het klimaat. Het regenwoud en de rivieren zorgen voor een regenwoud klimaat. Het regenwoud klimaat zorgt voor veel regen en hoge temperaturen. In de zomermaanden ben je in de buurt van de Amazone op de juist plaats. Wat ook een belangrijke klimaatbepaler is in Zuid-Amerika is het Andesgebergte. De Andes is terug te vinden in het westen van Zuid-Amerika en loopt van het Noorden naar het zuiden. Door de Andesgebergte ontstaan er naast gebieden waar ontzettend veel regen valt, ook gebieden waar het kurkdroog is. Van april tot november valt er over het algemeen de minste regen rondom de Andes. Dit geldt voornamelijk voor de landen Peru, Bolivia en het noorden van Argentinië en Chili. El Nino is een golfstroom dat 1 maal in de drie tot zeven jaar voorkomt. Het zorgt voor veel extremen in klimaten over de hele wereld en dus ook in Zuid-Amerika zelf. De El Nino zorgt er bijvoorbeeld voor dat er gebieden extra lang droog blijven staan, juist kouder wordt of het zorgt voor extreem veel regen.De beste reisperiodes van Zuid-Amerika

Naast de uitgebreide informatie over het klimaat en de beste reisperiodes van verschillende landen heeft SpottingWildlife ook een handig overzicht van de beste reisperiodes van alle landen uit het Zuid-Amerika:

 

    jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Argentinië - Noorden  
Argentinië - Zuiden  
Argentinië - Iguazu waterval  
Bolivia  
Brazilë - Amazone  
Brazilë - Noord oost  
Brazilë - Pantanal  
Brazilë - Zuid oost  
Chili   
Chili - Paaseiland  
Colombia - Noorden  
Colombia - Zuiden  
Equador  
Equador - Galapagos  
Frans Guyana  
Guyana  
Paraguay  
Peru - Bergen  
Peru - kust  
Peru - Machu picchu  
Peru - Regenwoud  
Suriname  
Trinidad & Tobago  
Uruguay  
Venezuela  
Venezuela - Angel waterval   

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.