Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Beste reisseizoen van Oceanië

 

Wilt u op reis naar Oceanië? Dan is het verstandig om rekening te houden met het weer en klimaat. Omdat Oceanië aan de andere kant van de Evenaar ligt zijn er landen waar de jaargetijden precies andersom zijn vergeleken met Europa. In onze zomermaanden is het bijvoorbeeld in Nieuw-Zeeland winter. Op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland heeft u dan zelfs de mogelijkheid om te gaan skiën. Ook het zuiden van Australië heeft te maken met jaargetijden. Daar in tegen hebben veel eilandengroepen in Oceanië minder last van jaargetijden. Hier heeft u echter wel te maken met de regenseizoenen, orkaanseizoenen en andere klimaatzones. Bent u op zoek naar uitgebreide informatie over het weer, het klimaat en de beste reisperiode per land? SpottingWildlife heeft enkele bestemmingen met uitgebreide informatie op een rij gezet. Ook kunt u gebruik maken van het schema. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

 
Beste reisperiode per bestemming

De regenperiodes, de kans op hitte, kou en tropische stormen in diverse gebieden van Oceanië kunnen erg verschillend. Het is daarom verstandig om rekening te houden met de beste reisperiode van landen uit Oceanié. Voor uitgebreide informatie over de beste reisperiodes van het Oceanië kunt u kiezen uit de volgende bestemmingen:


Beste reisperiode en klimaat van Australië 
Beste reisperiode en klimaat van Nieuw-Zeeland 
Beste reisperiode en klimaat van TongaHet klimaat van Oceanië
 

Bijna geheel Oceanië heeft een zeeklimaat. Er zijn slechts enkele gebieden zoals het binnenland van Australië, Nieuw-Guinea en Nieuw-Zeeland die niet worden beïnvloed door de Grote Oceaan. Er zijn in Oceanië 5 verschillende klimaatzones te onderscheiden. De gematigde westelijke zone wordt, zowel in het noorden als het zuiden worden gekenmerkt door duidelijke seizoen verschillen wat temperatuur betreft. Dichter bij de evenaar, waar de meeste eilanden liggen, waait een passaatwind die voor een vrij constante temperatuur (21 - 27 °C) gedurende het hele jaar zorgt. Het moessongebied ligt in de westelijke Stille Oceaan tussen Japan en Australië. Kenmerk van dit klimaatgebied is de wind die in de winter van het continentale binnenland naar de oceaan waait en in de zomer in de tegenovergestelde richting waait. Derhalve komen er duidelijk seizoensgebonden regenperiodes voor. Tyfoons veroorzaken vaak veel schade in de westelijke en zuidwestelijke Stille Oceaan. De meeste tyfoons komen voor binnen de driehoek met de hoekpunten zuidelijk Japan, de centrale Filipijnen en oostelijk Micronesië. Er liggen twee belangrijke stiltegordels in de oceaan, één gelegen aan de westelijke kust van Midden-Amerika en andere in de equatoriale wateren van de westelijke Stille Oceaan. Beide gebieden staan bekend om hun hoge vochtigheid en kalme winden uit variërende richtingen.
Beste reisperiodes van Oceanië

Naast de uitgebreide informatie over het klimaat en de beste reisperiodes van verschillende landen heeft SpottingWildlife ook een handig overzicht van de beste reisperiodes van alle landen uit het Oceanië:

 

    jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Australië - Noorden  
Australië - Midden  
Australië - Zuiden  
Australië - Westen  
Australië - Oosten  
Australië - Tasmanië  
Cook eilanden  
Fiji eilanden  
Frans Polynesië  
Hawaii  
Kiribati  
Marshall eilanden  
Micronesia  
Nauru  

Nieuw Zeeland 

 
Nieuw Zeeland - Auckland  
Nieuw Zeeland - Wintersport  
Papua nieuw Guinea  
Salomon eilanden  
Samoa  
Tonga  
Tuvalu  
Vanuatu  
 

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.