Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Beste reisseizoen van Midden-Amerika

 

Wilt u genieten van de mooie stranden van de Caribbean of wilt u juist op avontuur in de jungle van Midden-Amerika? Voor beide is het verstandig rekening te houden met de beste reisperiode van landen uit Midden-Amerika. Wanneer u rekening houdt met de beste reisperiode dan is de kans minimaal dat u last krijgt van regen, tropische stormen en tropische hitte. Zo voorkomt u dat sommige bezienswaardigheden en activiteiten gesloten zijn. Midden-Amerika en de Caribbean hebben namelijk met verschillende klimaten en regenperiodes te maken. In het najaar heeft het gebied zelfs met tropische stormen te maken. Bent u op zoek naar uitgebreide informatie over het weer, het klimaat en de beste reisperiode per land? Voor verschillende bestemmingen heeft SpottingWildlife uitgebreide informatie op een rij gezet. Ook kunt u gebruik maken van het schema. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

 
Beste reisperiode per bestemming

Omdat de regenperiodes en de kans op tropische stormen in diverse gebieden in Midden-Amerika erg verschillend kunnen zijn is het verstandig om rekening te houden met de beste reisperiode van landen uit Midden-Amerika. Voor uitgebreide informatie over de beste reisperiodes van het Midden-Amerika kunt u kiezen uit de volgende bestemmingen:

Beste reisperiode en klimaat van de Bahama's 
Beste reisperiode en klimaat van Belize 
Beste reisperiode en klimaat van Costa Rica 
Beste reisperiode en klimaat van Dominica 
Beste reisperiode en klimaat van de Dominicaanse republiek 
Beste reisperiode en klimaat van Mexico 
Beste reisperiode en klimaat van Puerto Rico
Klimaat van Midden-Amerika


Het vaste land van Midden-Amerika heeft over het algemeen een tropisch of subtropisch klimaat. In de toppen van de hoge bergen in dit gebied heerst meer een soort bergklimaat. De Caribbean vanaf de zomermaanden tot aan december te maken met tropische stormen. De beste reistijden voor de meeste landen van Midden-Amerika zijn vanaf de wintermaanden tot en met het voorjaar. Dan valt er in deze landen de minste regen en heb je gaan last van tropische stormen. Ook voor de eilanden van de Caribbean geldt de wintermaanden en het voorjaar als de betere tijden om het gebied te bezoeken. Zoals in bovenstaande tabel zichtbaar is zie je dat er wel verschil is tussen de noordelijker gelegen eilanden en de zuidelijker gelegen eilanden zoals de Aruba en Bonaire.De beste reisperiodes van Midden-Amerika

Naast de uitgebreide informatie over het klimaat en de beste reisperiodes van verschillende landen heeft SpottingWildlife ook een handig overzicht van de beste reisperiodes van alle landen uit het Midden-Amerika:

 

    jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Aruba  
Antigua en Barbuda  
Bahamas    
Barbados    
Belize    
Bonaire    
Costa rica    
Curacao  
Cuba   
Dominica      
Dominicaanse republiek    
El Salvador    
Guatemala    
Grenada    
Haïti    
Honduras    
Jamaica    
Mexico    
Nicaragua    
Panama    
Puerto Rico    
Saba  
St Kitts en Nevis    
St Maarten  
St Vincent and the Grenadines  

  

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.