Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Beste reisseizoen van Azië

 

Wilt u op reis naar Azië? Dan is het noodzakelijk om rekening te houden met de beste reisperiode van Azië. De beste reisperiode voor landen uit Azië kunnen namelijk erg verschillend zijn. Azië is een ontzettend groot continent met veel verschillende gebieden en klimaten. Veel landen en gebieden hebben jaarlijks te maken met hitte, kou, regen of juist extreme droogte. Het is daarom qua weer en klimaat niet altijd even prettig om een land uit Azië te bezoeken. Wanneer u rekening houdt met de beste reisperiode van een land dan maakt u de meeste kans op een aangenaam verblijf. Bent u op zoek naar uitgebreide informatie over het weer, het klimaat en de beste reisperiode per land?  SpottingWildlife heeft voor enkele landen een uigebreide beschrijving gegeven. Ook kunt u gebruik maken van het schema met alle landen uit Azië. Kies uit de volgende mogelijkheden:

Beste reisperiode per bestemming

Omdat de klimaten, de temperaturen en de neerslag in Azië nog al extreem kan zijn en per land erg kunnen verschillen is het noodzakelijk om rekening te houden met de beste reisperiode van Azië. Voor uitgebreide informatie over de beste reisperiodes van Azië kunt u kiezen uit de volgende bestemmingen:

Beste reisperiode en klimaat van China 
Beste reisperiode en klimaat van de Filippijnen 
Beste reisperiode en klimaat van India 
Beste reisperiode en klimaat van Indonesië 
Beste reisperiode en klimaat van Japan 
Beste reisperiode en klimaat van de Malediven
Beste reisperiode en klimaat van Maleisië
 

Beste reisperiode en klimaat van Sri Lanka 
Beste reisperiode en klimaat van ThailandHet klimaat van Azië

Door de grootte van het continent en de enorme verscheidenheid in landschappen lopen de tegenstellingen op het gebied van weer en klimaat hoog op. Azië kent bijvoorbeeld extreem natte gebieden, maar daarentegen ook extreem droge gebieden. Ook qua temperatuur kent Azië enorm grote verschillen. Zo kan het in Siberië heel erg koud worden, terwijl er ook gebieden zijn waar het extreem warm kan zijn. Azië heeft dus te maken met vier extreme klimaat gebieden. Namelijk extreem droge, koude, warme en natte gebieden. Het binnenland van het Arabisch schiereiland is het droogste gebied van Azië samen met het gebied in het noorden van China. Hier kunnen ook de temperaturen hoog oplopen. Daarnaast zijn er bestemmingen in India, China, Cambodja, Bangladesh en Thailand waar de temperatuur tijdens de warmere zomermaanden kunnen oplopen tot 40 graden. In Siberië kan het extreem koud zijn. De temperaturen dalen jaarlijks af naar min 30 graden met uitzonderingen tot min 50 graden. De koudste temperatuur dat ooit gemeten is in Azië is min 68 graden in de plaats Olymyakon. Ook in landen als China, Mongolië en Japan kan het goed vriezen. In zuidoost Azië hebben veel landen last van de regenperiodes (moesson). Extreem natte gebieden zijn in Azië te vinden in onder andere Indonesië, Bangladesh, Singapore, Maleisië, Thailand en Cambodja. De regenbuien kunnen enorm heftig zijn en zelfs enkele uren achter elkaar aanhouden.De beste reistijden van Azië 

Naast de uitgebreide informatie over het klimaat en de beste reisperiodes van verschillende landen heeft SpottingWildlife ook een handig overzicht van de beste reisperiodes van alle landen uit Azië:

 

    jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
                           
Bangladesh  
Brunei  
Bhutan  
Cambodja  
China  
Filippijnen  
Indonesië  
India  
Japan  
Korea noord  
Korea zuid  
Laos  

Malediven  
Maleisië  
Mongolië  
Myanmar  
Nepal  
Rusland  
Singapore  
Sri lanka  
Taiwan  
Thailand  
Vietnam    

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.