Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Beste reisseizoen van Noord-Amerika

 

Wilt u op reis naar Noord-Amerika? Hou dan wel rekening met de beste reisperiode. De beste reisperiode voor landen en gebieden binnen Noord-Amerika kunnen erg verschillend zijn. Zo is het noorden van Canada, Alaska en Groenland in de winter erg moeilijk begaanbaar, terwijl het in de winter in Florida, Hawaï en Las Vegas goed vertoeven is. Tijdens de zomermaanden is het weer anders om. Voor reizen naar Noord-Amerika is het dus verstandig om met het klimaat en het seizoen rekening te houden. Om teleurstellingen om het weer te voorkomen is het handig om van te voren te bepalen wat u wilt doen tijdens een trip naar Noord-Amerika. Bent u op zoek naar uitgebreide informatie over het weer, het klimaat en de beste reisperiode per land? Voor de volgende bestemmingen van SpottingWildlife hebben wij uitgebreide informatie op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 


Beste reisperiode per bestemming

Omdat de temperaturen in diverse gebieden in Noord-Amerika erg verschillend kunnen zijn is het verstandig om rekening te houden met de beste reisperiode van Noord-Amerika. Voor uitgebreide informatie over de beste reisperiodes van het Noord-Amerika kunt u kiezen uit de volgende bestemmingen:


Beste reisperiode en klimaat van Canada 
Beste reisperiode en klimaat van Amerika Klimaat van Noord-Amerika


Het klimaat van Noord-Amerika is ontzettend gevarieerd. Het noorden van Noord-Amerika komt namelijk bijna tot de Noordpool. Het zuiden daarentegen komt weer vrij dicht bij de Evenaar. Het overgrote deel is land en zeeklimaat. In de wintermaanden is het noorden van Canada, samen met Groenland en Alaska te koud om te bezoeken. Wanneer daar de zomermaanden zijn aangebroken is het wel mogelijk om deze gebieden te bezoeken. Tijdens de wintermaanden kan de temperatuur in New York ook tot onder het vriespunt dalen. Toch is de maand december de moeite waard om naar New-York te reizen. Zowel voor en tijdens de feestdagen kan New-York erg gezellig zijn. Het zuiden van Noord-Amerika is moeilijk begaanbaar in de zomermaanden. De temperaturen kunnen in het binnenland oplopen tot wel 40 graden. Het voor- en najaar is dan beter geschikt. Aan de kust is het natuurlijk wel een stuk aangenamer. Voor het noorden van Noord-Amerika zijn de zomermaanden over het algemeen de beste reistijd.
De beste reisperiodes van Noord-Amerika

Naast de uitgebreide informatie over het klimaat en de beste reisperiodes van verschillende landen heeft SpottingWildlife ook een handig overzicht van de beste reisperiodes van alle landen uit het Noord-Amerika:

 

 

 

    jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Canada  
Groenland  
Verenigde staten - Alsaka  
Verenigde staten - Carlifornië  
Verenigde staten - Hawaï  
Verenigde staten - Florida  
Verenigde staten - Las Vegas  
Verenigde staten - New York  
 

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.