Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika

Flora en Fauna van Seychellen

 

Ga je binnenkort een reis maken om de flora en fauna van de Seychellen te ontdekken? Dan heb je gekozen voor een bijzondere bestemming. Op de Seychellen komen namelijk verschillende planten en dieren voor die op de dag van vandaag erg zeldzaam zijn. De eilanden zijn dan ook erg in trek bij natuurliefhebbers. Op de Sychellen zijn verschillende natuurreservaten opgericht om de natuur op de Seychellen te behouden en te beschermen. Daarom wordt ook het toerisme strikt gereguleerd. De regering van de Seychellen is zich er namelijk van bewust dat deze natuurlijke hoogtepunten een grote aantrekkingskracht heeft op toeristen. Zo wilt men de ook het toerisme in de toekomst veilig stellen. SpottingWildlife heeft verschillende algemene informatie over de flora en fauna van de Seychellen op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden voor meer informatie:Rondreizen door Kenia | FOX.nl       Aanbieders Seychellen

FOX reizen naar Seychellen 
Natuurproject op de Seychellen 
Reisgidsen Seychellen 
Reizen naar Afrika Sawadee 
Wildlife & natuurreizen Afrika 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Safari's & excursies Afrika   


Flora van de Seychellen

De Seychellen bestaat uit meer dan 115 eilanden en liggen ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan. Doordat de eilanden zo afgelegen liggen zijn hier veel endemische planten en dieren ontstaan. Zo komen er bijvoorbeeld 81 plantensoorten voor die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Ook per eiland kan de flora en fauna sterk verschillen. De Seychellen doen wat dat betreft niet onder voor de Galapagoseilanden. Het is de regering er dan ook veel aan gelegen om deze soorten in stand te houden en de eilanden te behoeden voor nieuwe soorten die de oude kunnen verdringen. Sterker nog in de grondwet staat zelfs dat de regering de plicht heeft om de natuur te beschermen.

De bekendste endemische boom is de coco de mer (Lodoicea maldivensis), een kokospalmsoort. Deze boom heeft de grootste kokosnoot (en ook het grootste zaad) ter wereld en is te vinden op slechts één eiland van de Seychellen, nl. Praslin. Hij groeit in het regenwoud midden op het eiland, in de Vallee de Mai. De noten van dit levende fossiel lijken op dubbele gewone kokosnoten. Ze kunnen een lengte van ongeveer 40 centimeter en een gewicht van 15-25 kilogram bereiken en bevatten slechts één enkel zaad.

Een andere plantensoort is het zogenaamde "Bois Meduse" (Medusagyne oppositifolia), waarvoor bij de ontdekking in 1970 een nieuw plantentaxon in het leven werd geroepen. Naast de vanille-orchidee, die op verschillende plantages op de Seychellen wordt gekweekt, komen op de eilanden verschillende wilde en endemische soorten voor.Fauna van de Seychellen

Op Bird Island komen elk jaar meer dan een miljoen bonte sternen broeden en op La Digue komen een dertigtal paartjes van de zeldzame seychellenparadijsmonarch voor. Verder zijn de zeldzame kleine vasa-papegaai en de opaalstern vrij algemeen. Daarnaast bestaan er populaties van een paar duizend seychellenrietzangers en een paar honderd seychellenlijsters. Dit zijn vogelsoorten die in de jaren 60 van de 20e eeuw bijna waren uitgestorven. Deze toename is het resultaat van actieve natuurbescherming door BirdLife International.

De meeste bekende diersoort van de Seychellen is de reuzenschildpad. Deze reuzenschildpad is een van de weinige soorten die niet bedreigd worden. In het wild leven nog zo'n duizenden schildpadden. Het natuurlijke verspreidingsgebied beperkt zich tot het Aldabra-atol, maar deze schildpadden zijn ook op andere eilanden uitgezet. De schildpad kan een leeftijd bereiken van meer dan 200 jaar. Het oudste exemplaar ooit is Adwaitya, dit exemplaar werd 255 jaar oud. Adwaitya overleed in 2006.

De seychellenreuzenschildpad leeft in droge streken zoals open plekken in het bos, heide en drogere delen van moerassen. De kleur is groenbruin met gelige rugplaten, maar omdat de dieren regelmatig een modderbadnemen om van parasieten af te komen, is de kleur meestal bruin.

De Seychellen staat verder ook erg bekend vanwege het dierenleven voor de kust. Zo zijn er verschillende riffen te vinden waar ook veel leven te vinden is. Andere diersoorten die rondom de eilanden leven zijn walvissen, dolfijnen, walvishaaien en zeeschildpadden.Meer informatie


Wil je meer informatie over de flora en fauna van de Seychellen? Neem dan eens een kijkje op de website van Wikipedia of op een van de volgende websites met informatie over de Seychellen:

Landenweb - planten en dieren op de de Seychellen 
Meer informatie over de Seychellen

Dieren bij de Seychellen 
Reis- en natuurgidsen Seychellen

Zwemmen met walvishaaien bij de Seychellen
Walvissen en dolfijnen bij de Seychellen
Duiken en snorkelen bij de Seychellen
De reuzenschildpad van de Seychellen
Vogels bij de Seychellen
Vrijwilligerswerk met zeedieren en koraalriffen 
Flora en Fauna van Seychellen

Beste reisperiode en klimaat van de Seychellen


Rondreizen door Zuid-Afrika | FOX.nl 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife vrijwilligerswerk

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.