Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika

De reuzenschildpad van de Seychellen

 

Wilt u schildpadden spotten bij de Seychellen? Dan heeft u de keuze uit zeeschildpadden en de reuzenlandschildpad. De reuzenlandschildpad is in dit geval natuurlijk de meest bijzondere schildpad. Het natuurlijke verspreidingsgebied beperkt zich tot het Aldabra-atol van de Seychellen en enkele eilanden daar buiten. Ook zijn deze schildpadden op enkele andere eilanden uitgezet, zoals op Rodrigues island bij Mauritius. De reuzenlandschildpad wordt ook wel de Aldabra-reuzenschildpad of de Seychellenreuzenschildpad genoemd. In het wild komen er enkele duizenden schildpadden voor. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over de reuzenlandschildpad en zeeschildpadden bij de Seychellen op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:Rondreizen door Kenia | FOX.nl       Aanbieders Seychellen

FOX reizen naar Seychellen 
Natuurproject op de Seychellen 
Reisgidsen Seychellen 
Reizen naar Afrika Sawadee 
Wildlife & natuurreizen Afrika 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Safari's & excursies Afrika


Schildpadden bij de Seychellen informatie

Schildpadden spotten kan bij de Seychellen op het land en op het water.  De bijzonderste schildpad is de Seychellen reuzenschildpad dat ook wel de aldabra-reuzenschildpad wordt genoemd. De Seychellen reuzenschildpad komt in het wild enkel voor op Aldabra Island binnen het Aldabra atol. Wel zijn deze schildpadden ook op andere eilanden uitgezet, waaronder Mauritius en Rodrigues. Naast de reuzenschildpad op het land komen er bij de Seychellen ook zeeschildpadden voor. De Hawksbillschildpad en de groene schildpad zijn de voorkomende schildpadden. Tijdens het duiken en snorkelen heb je kans om deze schildpadden te zien zwemmen. Ook maken deze schildpadden graag gebruik van de stranden van de Seychellen. Elk jaar weer komen er vele schildpadden eieren leggen op de stranden bij de eilanden van de Seychellen.
Welke diersoorten

Wanneer het om schildpadden bij de Seychellen gaat dan hebben wij het over de Seychellenreuzenschildpad. Naast de Seychellenreuzenschildpad zijn ook Hawksbill-schildpadden en de groene schildpadden te spotten.
Beste reisperiode

De reuzenschildpadden zijn het hele jaar door te bezoeken. November tot Februari is de beste tijd voor nesten van de Karetschildpad (Hawksbill-schildpad). In de maanden maart en april komen de eieren uit en verlaten de jongen de stranden. De groene zeeschildpad is gedurende het hele jaar actief, maar worden tijdens de maanden juni tot september meer gezien.
Beste bestemming 

De beste bestemming voor de reuzenlandschildpadden is Aldabra Island bij het Aldabra atol. Bird island staat bekend als goede bestemming voor de zeeschildpadden
Meer informatie 

Wilt u meer informatie over reuzenlandschildpadden en zeeschildpadden? Neem dan eens een kijkje op Seychelles.travel en Seychelles-turtles.blogspot.nl.
Meer informatie over de Seychellen

Dieren bij de Seychellen 
Reis- en natuurgidsen Seychellen

Zwemmen met walvishaaien bij de Seychellen
Walvissen en dolfijnen bij de Seychellen
Duiken en snorkelen bij de Seychellen
De reuzenschildpad van de Seychellen
Vogels bij de Seychellen
Vrijwilligerswerk met zeedieren en koraalriffen 
Flora en Fauna van Seychellen
Beste reisperiode en klimaat van de Seychellen


Rondreizen door Zuid-Afrika | FOX.nl 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.