Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika

Zwemmen met walvishaaien bij de Seychellen

 

Wilt u zwemmen met de grootste vis ter wereld? Zwemmen met een walvishaai bij de Seychellen is prima mogelijk. Er zijn verschillende duikorganisaties op de Seychellen die duik en snorkelexcursies aanbieden. Met een bootje gaat u dan de zee op om op zoek te gaan naar het grote zeeleven. Vooral het zuiden en het zuidwesten van het hoofdeiland Mahé staat bekend als goede plaatsen voor het spotten van walvishaaien. Naast walvishaaien heeft u ook kans op het spotten van mantaroggen en bijvoorbeeld adelaarsroggen. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over walvishaaien bij de Seychellen op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:



Rondreizen door Kenia | FOX.nl       Aanbieders Seychellen

FOX reizen naar Seychellen 
Natuurproject op de Seychellen 
Reisgidsen Seychellen 
Reizen naar Afrika Sawadee 
Wildlife & natuurreizen Afrika 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Safari's & excursies Afrika 






Walvishaaien bij de Seychellen informatie

Bij de eilanden van de Seychellen worden met regelmaat de grootste vis ter wereld gespot. Namelijk de walvishaai. Elk jaar komen deze walvishaaien naar de warmere wateren van de Indische oceaan. Van augustus tot en met oktober is er veel plankton in de zee bij de Seychellen, waar de walvishaaien graag gebruik van maken. Dit is dan ook de beste periode om een walvishaai bij de Seychellen te spotten. Al is de kans ook in de andere maanden aanwezig om een walvishaai te spotten. De kans is dan wel minder groot. In deze periode worden tijdens het maken van duiken ook regelmatig manta's en grote adelaarsroggen gespot. Verwacht echter geen glashelder water aangezien er rond deze tijd veel plankton in het water zit.



Welke diersoorten

Bij dit onderwerp gaat het natuurlijk allemaal om de walvishaaien. Naast walvishaaien is er ook een goede kans op mantaroggen en andere zeedieren.




Beste reisperiode

De beste reisperiode voor het zwemmen met walvishaaien bij de Seychellen zijn de maanden augustus tot en met oktober. Rond deze periode komen bij de Seychellen ook mantaroggen voor.




Beste bestemming

De beste bestemming voor het zwemmen met walvishaaien is het zuiden van hoofdeiland Mahé. Om precies te zijn gaat het om Port Launay marine nationaal park. Daarnaast bieden ook andere gebieden van de Seychellen mogelijkheden op een ontmoeting met walvishaaien. Denk daarbij aan de duikstekken van Ste Anne Marine National Park en het Baie Ternay Marine nationaal park in het westen van de Seychellen.




Meer informatie

Wilt u meer informatie over walvishaaien en de Seychellen? Neem dan eens een kijkje op Seychelles.travel.




Meer informatie over de Seychellen

Dieren bij de Seychellen 
Reis- en natuurgidsen Seychellen

Zwemmen met walvishaaien bij de Seychellen
Walvissen en dolfijnen bij de Seychellen
Duiken en snorkelen bij de Seychellen
De reuzenschildpad van de Seychellen
Vogels bij de Seychellen
Vrijwilligerswerk met zeedieren en koraalriffen 
Flora en Fauna van Seychellen

Beste reisperiode en klimaat van de Seychellen






Rondreizen door Zuid-Afrika | FOX.nl 




Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjes



Ga hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoeken



Zoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.