Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Zuid-Amerika

Beste reisperiode en klimaat van Brazilië

 

Wanneer u naar Brazilië wilt reizen dan is het verstandig om rekening te houden met de beste reisperiode van Brazilië. Om te bepalen wat de beste reisperiode van Brazilië is kunnen wij Brazilië het beste verdelen in verschillende gebieden. Bijvoorbeeld het Amazonegebied, het noord-oosten en het zuid-oosten van Brazilië. De kust van het noordoosten van Brazilië is vrijwel het hele jaar goed te bezoeken. Het hele jaar door ligt de temperatuur gemiddeld rond de 29 graden, maar heeft het wel last van tropische regebuien. De Amazone en het het zuiden van Brazilië heeft wel een bepaalde reisperiode. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over het klimaat, de temperaturen en de beste reisperiodes van Brazilië op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

 

Rondreizen door Brazilië | FOX.nl       Aanbieders Brazilië

Wildlife & natuur reizen Brazilië
FOX Verre Reizen van ANWB Brazilië 
SNP Natuurreizen in Brazilië 
Riksja Brazilie - bouwstenen  
TUI.nl - Brazilië 
Reizen naar Zuid-Amerika Sawadee
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Natuur & wildlife excursies Brazilië
 

Beste reistijd voor Brazilië

Het noord-oosten van Brazilië is voor Nederlanders en Belgen een vrij bekende en populaire vakantiebestemming. Vaak bestaan deze reizen uit strandvakanties naar plaatsen als tibau do Sul, Pipa, Natal en Fortaleza. Het voordeel van deze strandvakanties is het feit dat deze bestemmingen qua weer en klimaat het hele jaar door goed te bezoeken zijn. Wel zijn er een aantal maanden dat de kans op regen groter is. Deze regenbuien kunnen vrij hevig zijn, maar zijn meestal van korte duur. Met wat pech kan het bijvoorbeeld in een periode van 7 dagen wel twee dagen regenen. Met een verblijf van twee weken weet je zeker dat je een genoeg zonnige dagen krijgt.

Beste reistijd Amazone: mei, juni, juli augustus en september
Beste reistijd noord-oosten: hele jaar met minste regen in oktober, november, januari en februari
Beste reistijd Pantanal: maart, april, mei, juni, juli augustus, september en begin oktober
Beste reistijd Zuid-oost:  mei, juni, juli, agustus, september en oktober
Beste reistijd 
Beste reistijd Carnaval:
 februari
Klimaat en geografie Brazilië

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en grenst maar liefst aan 10 verschillende landen. Door de grootte van het land beschikt Brazilië over verschillende klimaten. Zo zijn er in Brazilié onder andere een tropisch regenwoudklimaat, een savanneklimaat en een gematigd zeeklimaat te vinden.
Weersvoorspelling en temperaturen Brazilië

Een groot deel van het noord-oosten van Brazilië ligt vrij dicht bij de Evenaar. Dat betekend dat de temperaturen daar het hele jaar door vrij gelijk blijven (26-29 graden). Voor de Pantanal is dat anders. Tijdens de zomermaanden (november tot februari) kan het namelijk in de Pantal erg heet worden, Temperaturen kunnen oplopen tot wel 40 graden. De meeste regen valt in de Pantanal van december tot maart. Het droge seizoen van eind april tot oktober is de beste periode om dieren te zien.

 

 

 

Brazilie reizen Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.