Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Midden-Amerika

Beste reisperiode en klimaat van Puerto Rico

 

Wanneer u naar Puerto Rico wilt reizen dan is het handig om rekening te houden met het weer en het klimaat van Puerto Rico. Puerto Rico heeft namelijk te maken met hitte- en regenperiodes. Ook kan Puerto Rico last hebben van tropische stormen tijdens het okraanseizoen van Midden-Amerika. Ondanks dat is Puerto Rico toch een bestemming wat het hele jaar door bezocht kan worden. Wanneer u de meeste kans op aangenaam weer wilt hebben dan kunt u rekening houden met de beste reisperiode. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over het weer, het klimaat, de temperaturen en de beste reisperiode van Puerto Rico op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

 

FOX Rondreizen door Cuba      Aanbieders Puerto Rico 

Reisgidsen - Puerto Rico 
Caribbean met Travelworld 
Droomreizen Midden-Amerika 
Reizen naar Midden-Amerika Sawadee
Wildlife & natuur reizen Sundowner
Hotels van Agoda
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Natuur & wildlife excursies Puerto Rico
  

Beste reisperiode Puerto Rico

De beste reisperiode van Puerto Rico zijn de maanden november, december, januari, februari, maart en april. In de zomermaanden is het enkele graden warmer in Puerto Rico wat minder aangenaam kan zijn. In het najaar is de kans op neesrlag een stuk groter. In de maanden augustus en september is de kans het grootst op tropische stormen tijdens het orkaanseizoen. Net als in andere landen heerst dan namelijk het orkaanseizoen. Dit kan sterk per jaar verschillen. Neem daarom voor het boeken van een reis naar Puerto Riico contact op met de desbetreffende reisorganisatie. 

Orkaanseizoen: juni - oktober. De maanden augustus en vooral september heeft de meeste kans op overlast door wind en regen.
Regenseizoen: april tot november
Duikseizoen: eind mei, juni, juli en augustus
Beste reisperiode klimaat: november - aprilKlimaat van Puerto Rico

Het klimaat van Puerto Rico is tropisch en kent twee seizoenen. Namelijk het regenseizoen van april tot november en het droge seizoen van november tot april. Ook heeft Puerto Rico last van tropische cyclonen tijdens het 'hurricane season'. Tijdens de regenperiode zorgt het Cordillera Central gebergte op Puerto Rico voor de verspreiding van de neerslag. De meeste regen trekt namelijk vanaf de Atlantisch oceaan Puerto Rico over. In het noorden en ook het oosten valt dus meer neerslag dan aan de Caribische kant. Temperaturen en weersverwachting

De gemiddelde temperaturen van Puerto Rico ligt rond de 27 graden. In de hoger gelegen gebieden is dat 22 graden. De zomer is warm en vochtig. De passaatwinden die vanuit het noorden Puerto Rico bereikt zorgen voor verkoeling. In het zuiden wordt het dan ook meestal warmer tot wel 38 graden in de zomer. De herfst staat in het teken van het orkaanseizoen dat voor onstuimige dagen kan zorgen met wind, golfen, onweer en veel regen. Tijdens de wintermaanden koelt het weer af en gaat de tropische wind ook weer liggen. 

Weersverwachting San JuanWeeronline.nl - Meer weer in San JuanMeer informatie over Puerto Rico


Dieren bij Puerto Rico 
Reis- en natuurgidsen Puerto Rico

Walvissen bij Puerto Rico
Duiken en snorkelen bij Puerto Rico 
Flora en Fauna van Puerto Rico

Beste reisperiode en klimaat van Puerto Rico

 Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.