Follow & share
       

Beste reisperiode en klimaat van IJsland

 

Wanneer u in IJsland op zoek wilt gaan naar walvissen en dolfijnen dan is het verstandig om rekening te houden met de de beste reisperiodes. Dat vergroot namelijk de kans op het spotten van de dieren. Ook staat IJsland bekend om het noorderlicht. Ook hiervoor geldt een beste reisperiode. Daarnaast is het ook verstandig om rekening te houden met het weer en klimaat van IJsland. Door de ligging van Ijsland en de klimaten zijn de winters in IJsland erg koud te noemen. Wel heeft IJsland, net als Ierland en Engeland, te maken met de Atlantische golfstroom die de temperaturen op IJsland aangenaam houden. Andere landen en gebieden op dezelfde breedtegraad hebben te maken met koudere temperaturen. Tijdens de zomermaanden zijn de temperaturen aangenamer. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over de beste reisperiode en het klimaat van IJsland op een rij gezet.

 


SNP Wandelvakanties       Aanbieders IJsland

SNP Natuurreizen op IJsland 
IJsland Wildlife reizen 
BBI Travel - IJsland 
Bouw je eigen IJsland reis 
Pharos Reizen van ANWB 
Natuurhuisje.nl 
Camper huren Europa 
Booking.com hotels 
Skyscanner vliegtickets vergelijken
Natuur excursies & tours IJsland 


Beste reisperiode van IJsland

Wat precies de beste reisperiode is voor IJsland hangt af van wat u in IJsland wilt gaan doen. Wil u genieten van de walvissen of met een sneeuwscotter op pad? Wordt het Noorderlicht een hoogtepunt van de reis of wilt u liever paardrijtochten maken? Elke genoemde activiteit heeft in IJsland een eigen beste periode. 

Beste reisperiode algemeen: eind juni tot begin september
Beste reisperiode walvissen en dolfijnen: mei tot september
Beste reisperiode noorderlicht:
september tot april 
Beste reisperiode paardrijtochten:
eind juni tot half augustus
Beste reisperiode winteractiviteiten: 
februari, maart en april
Klimaat en geografie van IJsland 

Het klimaat van IJsland kenmerkt zich als een koud zeeklimaat (Klimaatclassificatie van Köppen: Cfc) aan de kust en een toendraklimaat in het binnenland en het hoogland. Het eiland ligt in het deel van de Noordelijke Atlantische Oceaan waar de zeestroom (Irmingerstroom) het klimaat van het eiland zachter maakt dan men zou verwachten op deze noordelijke ligging vlak bij de noordpoolcirkel. Het IJslandse klimaat is berucht om zijn wisselvalligheid. Het noorderlicht is in de winter regelmatig waarneembaar. IJsland (IJslands: Ísland) is een eilandstaat ten noordwesten van het Europese vasteland. IJsland wordt omringd door de Atlantische Oceaan in het zuiden, de Straat van Denemarken (tussen IJsland en Groenland) in het westen en de Groenlandzee, een deel van de Noordelijke IJszee, in het noorden.De hoofdstad Reykjavik ligt aan de zuidwestkust op 64°08' noorderbreedte en is daarmee 's werelds meest noordelijke hoofdstad.Weersvoorspelling en temperaturen van IJsland 

Meestal is de temperatuur in IJsland het hoogst in de maand juli, de gemiddelde temperatuur van die maand schommelt tussen 10 en 13°C. Op warme dagen kan de temperatuur waarden van 20 tot 25°C bereiken. De hoogste temperatuur ooit gemeten bedroeg 30,5°C en werd geregistreerd in 1939 in de oostelijke fjorden. De IJslandse winter is relatief mild gezien de noordelijke ligging van het eiland. De gemiddelde temperatuur in de zuidelijke kustvlakte schommelt in de winter rond het vriespunt, terwijl de gemiddelde temperatuur in het centrale hoogland in dezelfde periode schommelt rond -10°C en in het noorden rond -25°C.

Weersverwachting ReykjavikWeeronline.nl - Meer weer in Reykjavik

weeronline.nl Altijd jouw weer

 
Meer informatie over IJsland

Dieren in IJsland
Rondreizen door IJsland
Reisgidsen en natuurgidsen IJsland
Walvissen en dolfijnen bij IJsland
Vogels spotten in IJsland
Noorderlicht in IJsland
Flora en Fauna van IJsland
Beste reisperiode en klimaat van IJsland

 
IJsland online
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.