Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Beste reisperiode en klimaat van Spanje

 

Wanneer u naar Spanje wilt reizen dan is het verstandig om rekening te houden met de beste reisperiode en klimaat van Spanje. Spanje heeft namelijk verschillende beste reisperiodes. Deze reisperiodes hangen af van de bestemming en de gewenste activiteiten. Tijdens de warmere maanden is Spanje erg populair bij zon, zee en strandliefhebbers. Tijdens de wintermaanden zijn de Canarische eilanden ook aangenaam. Wanneer u meer van sneeuw houdt dan kiest u voor de wintermaanden voor Andorra. Andorra is een klein staatje en grenst aan Spanje. Door de ligging heeft Andorra prima wintersportmogelijkheden. Stedentips tijdens de zomermaanden is minder aantrekkelijk vanwege de zomerse temperaturen. Ook voor het spotten van dieren in Spanje bestaan beste reisperiodes. SpottingWildlife heeft de volgende beste reisperiodes en informatie over het klimaat en het weer van Spanje op een rij gezet:SNP Natuurreizen       Aanbieders Spanje

SNP Natuurreizen in Spanje 
Spanje - Tenerife 
Pharos Reizen van ANWB 
Natuurhuisje.nl 
Camper huren Europa 
Wildlife & natuurreizen wereldwijd  
Momondo vliegtickets vergelijken 
Natuurlijk Reizen.nl
Natuur excursies & tours Spanje

Beste reisperiode van Spanje

Warme en soms hete zomers en milde winters vinden we terug aan de oostkust van Spanje aan de Middelandse zee. Verder naar het zuiden gaan de temperaturen omhoog en de neerslag wordt minder. Hier is het voor- en najaar een prima tijd van het jaar om dit gebied te bezoeken. Het binnenland van Spanje kent ook warme zomers en koude winters. In de Pyreneeën kan er zelfs sneeuw vallen. Ook koelt het hier tijdens de avonden in de zomermaanden de temperaturen af. De Canarische eilanden zijn het hele jaar door prima te bezoeken. Tijdens de wintermaanden is het misschien wat minder warm en tijdens de zomer weer wat warmer. Wat een verblijf in Spanje ook minder aangenaam kan maken zijn de vakanties tijdens de drukke schoolvkanties. Voor Spanje gelde de volgende beste reispeiodes:

Beste reisperiode Spanje noorden: juni tot september
Beste reisperiode Spanje zuiden:
april, mei, juni, sptember en oktober
Beste reisperiode Spanje stedentrips: april, mei, juni, sptember, oktober en november
Beste reisperiode Spanje costa's, Ibiza en Mallorca: mei tot september
Beste reisperiode Canarische eilanden: maart tot en met november.Klimaat en geografie van Spanje

Het grote verschil in landschappen en de ligging van Spanje zorgt er voor dat Spanje verschillende klimaten kent. Zo heeft Spanje te maken met een  Mediterraan klimaat, een landklimaat, een Subtropisch klimaat, een zeeklimaat en in de Pyreneeën een Hooggebergteklimaat.  Spanje heeft een zeer onregelmatig landschap en is het een van de bergachtigste landen van het Europese continent. Spanje grenst in het oosten en zuiden aan de Middellandse Zee, in het noorden aan de Cantabrische Zee (het zuidelijk deel van de Golf van Biskaje) en in het westen aan de Atlantische Oceaan. Buurlanden van Spanje zijn Portugal, Frankrijk en Andorra.
Weersvoorspelling en temperaturen van Spanje

De temperaturen in Spanje lopen erg uiteen en verschillen dan ook per gebied. De temperaturen bij de Canarische eilanden zijn met gemiddeld 26 graden het meest constant. 

Weersverwachting Barcelona
Weeronline.nl - Meer weer in Barcelona

weeronline.nl Altijd jouw weer

 Meer informatie over Spanje

Dieren in Spanje
Rondreizen door Spanje
Vakantiehuisjes in de natuur van Spanje
Reis- en natuurgidsen Spanje
Walvissen en dolfijnen bij Tarifa
Walvissen en dolfijnen bij Canarische eilanden
Walvissen en dolfijnen bij Santander & Bilbao
Duiken en snorkelen bij Tenerife
Vogels spotten in Spanje
Nationale parken in Spanje
Flora en Fauna van Spanje
Beste reisperiode en klimaat van Spanje

 

 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.