Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika

Beste reisperiode en klimaat van Madagascar

 

Wanneer u naar Madagascar wilt reizen dan is het verstandig om rekening te houden met de beste reisperiode en klimaat van Madagascar. Madgascar heeft namelijk te maken een regentijd, met hitte en kans op tropische stormen. Het oosten van Madgascar heeft meer met regen te maken dan het westen van Madagascar. Het (zuid)westen is dan ook een stuk droger en hogere temperaturen. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over het weer, het klimaat, de temperaturen en de beste reisperiode van Madagascar op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:Rondreizen door Kenia | FOX.nl       Aanbieders Madagascar

SNP Natuurreizen in Madagascar 
Riksja Madagascar reizen 
Koningaap.nl - Madagascar rondreis  
Yourway2go - Madagscar reizen 
Reizen naar Afrika Sawadee 
Madagascar met Shoestring.nl 
Droomreizen naar Afrika 
Madagascar met Djoser.nl 


Beste reisperiode van Madagascar

De beste reistijd voor Madagaskar zijn de maanden april, mei, juni, juli, augustus, september en oktober. Deze maanden zijn droger en minder heet dan de overige maanden. De oostkust kan tijdens de maanden februari en maart last hebben van tropische stormen. De beste reistijden voor Madagaskar kan per gebied iets verschillen. Dat komt onder andere door hoogteverschillen op het land en verschillende windstromen die vanuit zee naar Madagaskar stromen. De maanden februari en maart staan bekend vanwege de cyclonen. Deze tropische stromen kunnen erg heftig zijn en komen meestal van het oosten Madagascar binnen.

Beste reisperiode Madagascar: April tot oktober:
Beste reisperiode duiken en snorkelen: mei tot januari:
Beste reisperiode maki's: september tot december
Beste reisperiode walvissen: juni tot september
 


Klimaat van Madagascar 

Madagascar heeft een tropisch klimaat. Door de ligging van Madagascar en het verschil in landschap heeft Madagascar te maken met klimatologische verschillen. Daarnaast heeft Madagascar te maken met twee seizoenen. Namelijk een warm en nat seizoen van november tot april en een koeler en droger seizoen van mei tot oktober. De pasaatwinden uit het zuidoostenwinden zorgen het hele jaar door voor veel neerslag aan de oostkust van Madagascar. Door de bergrug die op madgascar ligt valt de meeste regen ten oosten van de bergrug. Het westen is een stuk droger omdat de meeste regen al gevallen is in het oosten van Madagascar. Het zuidwesten van Madagascar bheeft zelfs een steppe klimaat dat erg droog en heet kan zijn.
Weersvoorspelling en temperaturen van

De maanden december, januari en februari zijn in Madagascar de warmste maanden van het jaar met gemiddelde temperaturen van rond de 30 graden. 
 

Weersverwachting AntananarivoWeeronline.nl - Antananarivo
      Weersverwachting Nosy BeWeeronline.nl - Nosy BeMeer informatie over Madagascar

Dieren in Madagascar
Rondreizen door Madagascar 
Reis- en natuurgidsen Madagascar

Walvissen bij Madagascar
Maki's in Madagascar
Duiken en snorkelen in Madagascar 
Flora en Fauna van Madagascar

Beste reisperiode en klimaat van Madagascar

Koningaap - Groepsreizen
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.