Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Beste reisperiode en klimaat van Zweden

 

Wanneer u naar Zweden wilt reizen dan is het verstandig om rekening te houden met de beste reisperiode en klimaat van Zweden. Zweden heeft namelijk koude winters met veel sneeuw en ijs. De sneeuw biedt natuurlijk ook weer mogelijkheden voor een leuke vakantie in Zweden. Toch zijn de maanden tijdens de warmere periode het meest populair. Wat ook een voordeel kan zijn is dat het tijdens de zomermaanden erg lang licht is. Daardoor kunt u optimaal genieten van het buitenleven en de natuur. We kan het tijdens de avonduren de temperaturen weer afkoelen. een warme jas is dus altijd handig om mee te nemen. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over de beste reisperiode, het klimaat, het weer en de temperaturen van Zweden op een rij gezet.

 

 

SNP Winterreizen       Aanbieders Zweden

SNP Natuurreizen in Zweden 
BBI Travel - Zweden 
Rondreizen Zweden 
Pharos Reizen van ANWB 
Natuurhuisje in Zweden 
Camper huren Europa 
Wildlife & natuurreizen wereldwijd 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Natuurlijk Reizen.nl 
Zweden tours & excursies

Beste reisperiode van Zweden

Aangezien zweden een groot land is en geschikt is voor verschillende activiteiten, zoals dieren spotten, stedentrips, kampeervakanties en wintersport, is het verstandig om rekening te houden met het weer en het klimaat. Daarom zijn er voor Zweden verschillende beste reisperiodes te bedenken. Stedentrips naar Stockholm is het hele jaar door prima te doen. Wanneer u echter ook mooi weer wilt hebben dan is mei tot oktober een prima tijd. Tijdens de wintermaanden zijn er in het noorden verschillende wintersportgebieden geopend waar u kunt skiën. Vanaf februari wordt het in Zweden weer langer licht waardoor u langer kunt genieten van de sneeuw. Voor Zweden heeft u de volgende beste reisperiodes:

Beste reisperiode Zweden noorden: mei tot september
Beste reisperiode Zweden zuiden: 
april tot september
Beste reisperiode Zweden stedentrips: mei tot oktober
Beste reisperiode Zweden wintersport: november tot begin april. Vanwege de zon is een wintersport vanaf februari het meest ideaal. Klimaat en geografie van Zweden

Het zuid-westen van Zweden kent een gematigd zeeklimaat. Meer land in waarts richting het noorden en oosten van Zweden verandert het klimaat in een landklimaat. overgaat in een landklimaat. De winter start in Zweden eerder dan in Nederland en duurt ook langer. Het koude seizoen start in september-oktober. Het warmere seizoen begint pas weer in april-mei. De zomerdagen zijn in Zweden zonnig en warm te noemen. Ook kunt u dan genieten van lange dagen en korte nachten. 

Zweden heeft een oppervlakte van 450.295 km² en is daarmee het grootste land van Scandinavië. Zweden grenst aan Noorwegen en Finland. Verder grenst Zweden aan de Botnische golf in het oosten, de Oostzee, het Skagerrak en het Kattegat in het zuidwesten. In de Oostzee liggen de eilanden Öland en Gotland die ook tot Zweden behoren. De grootste stad van Zweden is Stockholm. Dit is ook de hoofdstad van Zweden.Weersvoorspelling en temperaturen van Zweden

De gemiddelde temperaturen zijn in de zuidelijke helft van Zweden niet of nauwelijks lager dan in Nederland en België. In de zomer zijn er vaak lange en warme periodes met gemiddelde temperaturen tussen 25 en 30 graden. In de hoger gelegen gebieden van het uiterste noorden heerst een poolklimaat met veel sneeuw en regen en vaak extreem lage wintertemperaturen.

Weersverwachting Sundsvall
Weeronline.nl - Meer weer in Sundsvall

weeronline.nl Altijd jouw weer

 Meer informatie over Zweden

Dieren in Zweden
Rondreizen door Zweden 
Vakantiehuisjes in de natuur van Zweden
Reis- en natuurgidsen Zweden
Beren in Zweden
Elanden in Zweden
Bevers in Zweden
Natuurfotografie in Zweden
Wildlife Sweden - Camp Ängra 
Flora en Fauna van Zweden
Beste reisperiode en klimaat van Zweden

 Skiën in Zweden.

 

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.