Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika

Beste reisperiode en klimaat van Botswana

 

Reizen naar Botswana is het hele jaar door mogelijk. Je kunt daarom het beste de beste reistijd afstemmen op de dieren en de natuurgebieden die je in Botswana wilt zien. Qua temperatuur en neerslag zijn de maanden april, mei, juni, juli, augustus en september de beste reistijd. In de andere maanden stijgen de temperaturen en ligt het percentage neerslag ook hoger. Sommige gebieden worden door de neerslag moeilijker begaanbaar. In de droge maanden zijn veel dieren op dezelfde plaats vanwege een gebrek aan water. De regentijd trekt daarentegen weer meer vogelsoorten. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over het weer, het klimaat en de beste reisperiode van Botswana op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

 

Rondreizen door Kenia | FOX.nl      Aanbieders Botswana

SNP Natuurreizen in Botswana 
Djoser Junior - rondreis Botswana 
Bouwstenen Riksja Botswana 
Met Dagboek Reizen naar Botswana 
Camper huren in Botswana 
Wildlife & natuurreizen Afrika 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Safari's & excursies Botswana

Beste reisperiode voor Botswana

Zoals al beschreven is kan Botswana het hele jaar door bezocht worden om dieren in het wild te zien. De meeste toeristen reizen naar Botswana om de natuurgebieden Moremi, Okavango en Chobe te bezoeken. Dit zijn dan ook de meest populaire parken en danken hun populairiteit vooral door de waterrijke gebieden. Deze parken zijn goed te bezoeken tijdens de droge maanden. De wegen en paden zijn dan goed begaanbaar en ook het wild kan dan goed hun weg vinden. Tijdens de regenperiode kan dit minder het geval zijn, waardoor de natuurgebieden minder goed te bezoeken zijn. Wel zijn de gebieden dan erg geliefd bij veel verschillende vogelsoorten. De andere 'droge parken' (Kalahari) zijn juist tijdens de regenperiode of net na de regenperiode erg populair. Het verse gras trekt veel wild aan die hier wel goed kunnen voortbewegen.

Regenperiode Botswana: november tot april
Droge periode Botswana: mei tot en met september
Beste reistijd temperatuur/neerslag: april, mei, juni, juli, augustus en septemberKlimaat en geografie van Botswana

Botswana ligt in het midden-zuiden van Afrika en wordt omsloten door landen. Buurlanden van Botswana zijn  Zambia, Namibië, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Het klimaat van Botswana is subtropisch met droge periodes en periodes met regenWeersvoorspelling en temperaturen van Botswana

De heetste maanden in Botswana zijn de maanden oktober en november. Rond november start de regenperiode. De meeste regen valt in de maanden januari en februari. Tijdens de regenperiode koelt het weer langzaam af, terwijl het juist eerst heet en vochtig is.

Weersverwachting MaunWeeronline.nl - Meer weer in MaunMeer informatie over Botswana

Dieren in Botswana
Rondreizen door Botswana 
Reis- en natuurgidsen Botswana

Dieren bij Moremi en Okavango
Dieren bij Chobe National Park
Dieren bij Kalahari Game Reserve
Dieren bij Kgalagadi Park
Dieren bij Khutse Game Reserve 
Flora en Fauna van Botswana

Beste reisperiode en klimaat van Botswana


Rondreizen door Zuid-Afrika | FOX.nl 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.