Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika

Beste reisperiode en klimaat van de Comoren

 

Wanneer u naar de Comoren wilt reizen dan is het verstandig om rekening te houden met de beste reisperiode van de Comoren. De Comoren heeft namelijk te maken met regenperiodes en zelfs periodes met kan op tropische stormen. Het is daarom van belang dat u rekening houdt met het weer, het klimaat en de temperaturen van de Comoren. Zo heeft u de meeste kans op goed weer en een veilige vakantie. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over de beste reisperiode van de Comoren op een rij gezet: Kies uit de volgende mogelijkheden:

 Rondreizen door Kenia | FOX.nl       Aanbieders Comoren 

Camper huren Afrika 
Droomreizen naar Afrika 
SNP Natuurreizen in Zuid-Afrika 
Vrijwilligerswerk in Afrika 
Reizen naar Afrika Sawadee 
Wildlife & natuurreizen Afrika 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Safari's & excursies Afrika Beste reisperiode voor de Comoren

Reizen naar de Comoren is niet het hele jaar door aangenaam. Het weer en klimaat bij de Comoren heeft vooral veel last van een warme regenperiode met zelfs kans op tropische stormen. Tijdens de maanden januari, februari, maart en april valt de meeste regen en is een kans op een tropische storm ook het grootst. De maanden eind mei, juni, juli, augustus, september, oktober en begin november zijn de beste maanden om de eilanden van de Comoren te bezoeken.

Beste reisperiode: Eind mei tot begin novemberKlimaat en geografie van de Comoren

De eilanden van de Comoren liggen tussen het vaste land van Afrika en Madagaskar in ongeveer ten hoogte van de grens tussen Mozambique en Tanzania. De Comoren bestaat uit drie grote eilanden en enkele hele kleine eilandjes. Het dichtsbijzijnde buureiland is Mayotte wat een Frans overzees departement is. Op het eiland Grande Comore vindt je de vulkaan Karthala met een hoogte van 2360 meter.

Het klimaat op de eilanden van de Comoren is tropisch. Het regenseizoen is van december tot april en is warm en vochtig. Het droge seizoen is van mei tot november. Ook tijdens het droge seizoen is de kans op een flinke regenbui aanwezig.Weersvoorspelling en temperaturen

Het regenseizoen op de Comoren is van december tot april en is warm en vochtig. De temperaturen tijdens deze periode liggen rond de 27 graden. Het droge seizoen is van mei tot november. Tijdens deze periode zakt de gemiddelde temperatuur naar 23 graden.

Weersverwachting MoroniWeeronline.nl - Meer weer in MoroniMeer informatie over de Comoren

Dieren bij de Comoren
Walvissen en dolfijnen bij de Comoren
Duiken en snorkelen bij Moheli marinepark 
Flora en Fauna van Comoren
Beste reisperiode en klimaat van de Comoren


Rondreizen door Zuid-Afrika | FOX.nl 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife vrijwilligerswerk

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.